1 advent

Och jag försöker febrilt att skapa mig julstämmning, det är lite svårt när det är +5 grader ute och regn, men jag försöker sågott det går. Har fått upp alla julstjärnor och julslingan på balkongen. Till frukost blev det som traditionellt risgrynsgröt med julmust och en massa julmusik till. Dock tror jag att Marcus inte alls uppskattar min hysteri kring jul såhär redan i November, men det är smällar han får ta. haha

Har iaf googlat mig fram till en massa bra julrecept och hittat på lite egna somjag faktiskt ska prova nu fram till jul, lägger självklart upp bilder här. Något jag gjorde för flera år sedan var vanliga chokladbollar med olika julsmaker, blandannat egengjord pepparkakssmak på dom, väldigt uppskattad av småbarn iaf.

Nu ska jag lägga vantarna på pepperkakshuset, Marcus fick i uppdrag att köpa garneringen till huset, hem kommer han med blandannat gelehallon, haha det blir ett godishus iår, och det är inte fel det heller.


höstdepp eller adventmys?

Känner att jag verkligen vill ha advent nu, på något sätt strider det mot mina regler att spela julmusik, pynta eller julbaka innan första advent. Plus att nu när det inte är någon snö ute så blir det lite höstdepp känsla.

Iaf så har jag fastnat helt nu för en "nyttig glass" som jag gör här hemma när suget smyger sig på.
Man skivar banan och fryser in, sedan mixar man dem och blandar i kakao efter smak, sen smakar det iprincip som chokladglass, inte helt fel!


hur som

Jag blir galen av att bara sitta hemma, har gjort det nu två dagar i rad, känner att jag behöver ha något att göra. Men jag ska inte säga för mycket, när jag pluggade var allt jag önskade att man bara kunde vara hemma några dagar utan måsten. Men man vill väl alltid ha det man inte har, eller?


onsdag

I fredags åkte jag till Uppsala och träffade " uppsala tjejerna igen" Vi åt god mat och njöt av varandras sällskap, Det känns riktigt riktigt bra att vi håller kvar vid varandra så bra som vi gör. underbart!
Sen blev det mycket jobb, provade på att jobba natt, skönt att bränna av några timmar medan världen ändå sover. Det sjuka var att jag inte kunde sova innan nattpasset så när jag gick av hade jag varit vaken 26 timmar, jag somnar i soffan och fyra timmar senare vaknar jag i sängen, det är fortfarande för mig helt sjukt hur det gick till.. Men efter 4 h sömn var jag tillbaka på banan så vi åkte hem till Jocke och Linsa på kvällen för lite matlagning och gott sällskap.

Nu ska jag ta en tripp till IKEA med Therese som äntligen har kommit tillbaka till Sverige igen!

Jessica

mina bakverk

Hittade äntligen sladden till kameran, har tagit bilder på lite av det jag bakat när jag fördrivit tiden.







  ( testet, gjorde med de rätta färgerna sen)







 ( mina egna kakrecept)



Allt är egen påhittat!

RSS 2.0