skolka från bloggen?

Känns som jag nästan medvetet skolkat från bloggen, det beror på väldigt personliga skäl och jag har inte alls känt för att skriva av mig här eftersom jag ändå inte kommer att berätta något privat. sådeså! ;)

Iaf så är jag väldigt sjuk,eller ja jagtycker ju alltid mest synd om mig i hela världen när jag är sjuk. jag har feber, huvudvärk, ont i halsen och snoret rinner som en fors. Jätte roligt på en helg och allt.
Inte kan jag ta det lungt heller för Marcus fyller på måndag så jag måste ut i morgon och hitta någon present till honom. jag har köpt en redan men eftersom jag är så jäkla osäker så känner jag att jag vill ha något mer.
Han favvo grej är morotskaka (usch) men gillar han det så ska han få det.

För mig är fördelsedagar väldigt stort. eller jag tycker att det är så att personen som fyller år ska få all uppmärksamhet och dagen ska vara helt underbar. nu tycker ju inte alla så, därför kan det verka ganska konstigt att jag jämt när marcus fyller år så slår jag på stort, det blir så mkt bak oh presenter och allt sto hej.
men egentligen tycker inte han att det är sådär jätte speciellt att fylla år.

jag får väl köra på min grej ändå? det kan ju inte vara ngt negativt att man får mkt presenter och bakelser :)

ett otroligt intressant inlägg

dagens tanke : rätt som det är så förändras hela din tillvaro, det kan vara idag, imorgon eller om flera år. ta aldrig ngt förgivet och lev för dagen. att oroa sig för ngt blir inte bättre.

Maj 23, 2010

ännu en gång har jag döpt tidigare rubrik helt fel, det var såklart lördag igår! inte första gången det händer!

Iaf så spenderades kvällen hos sofia med några killar och tjejer från hennes klass, det var väldigt trevligt. vi grillade och drack långt in på natten, Det slutade med att jag och terese gick hem från hökåsen. Såklart hade jag helt nya sandaler så mina fötter ser ut som stockholms blodbad.

Och jag som skulla ha pluggat hela dagen har inte gjort ett skvat för jag har sovit nästan hela tiden, om jag säger såhär så är jag inte avundsjuk på zoheb som får sova brevid lilla terese. har aldrig varit med om någon som rör sig så mycket i sängen! hahahaha

nu blire söndagsmys


fredag

nu drar jag iväg till fia för grillning med henne och delar av hennes skola/ kompisar.
ska bara försöka fixa i ordning burret så jag slipper skrämma folk på vägen.'


Och jag hade nästan glömt hur illa jag tycker om dig! haha

lördag

Lurade med mig rasmus ner på stan idag eftersom alla mina kompisar sover bort dagen ;)
Iaf så hittade jag ingenting nere på stan, Det är det värsta som finns, när man plockar på sig hur mycket kläder som helst och går in i provhytten och så gillar man inget av det!

Men vi åkte till hälla istället, fick locka honom med att jag kunde betala ett par solbrillor! mutning på hög nivå.
Så jag hittade en kjol ett linne och någon kofta. får hoppas att jag tycker om det nu när jag kommit hem också. har en tendens att ångra mig.

Och ikväll väntar grill hemma hos fia, kommer bli hur skönt och kul som helst!

have a fun night

Fredag

Jag sitter med världens huvudvärk men jag är glad ändå. Var på stan och shoppade med Sara, vi hade en timme på oss och vi fick några fynd. Jag älskar att vara med dom små barnen. Så SJUKT söta. Kevin kom fram och kramade mig direkt när .jag kom, efter kramen tittade han på min tröja och sa - jag är lite snorig.
Då tittar jag ner på min tröja och ser mycket snor! mums.

Nu väntar jag på fia som ska komma och vi ska umgås en snabbis, väldigt snabbt. Sen får vi se vad jag gör. Imorgon bär det av till Valskog för att hämta lillebror och sen grillning. wiihoo!


Jessica


see you

Dålig uppdatering mitt i veckan brukar inte vara något jag sysslar med. men jag har spenderat tid hemma hos M och då kände jag faktiskt inte för att sitta vid datan utan bra ta vara på stunden.

jag har inget roligt eller viktigt att säga er, jag bloggar mest bara för jag vet hur irriterad man blir när man går in på samma blogg om och om igen och det är samma inlägg.

nu ska jag gräva ner mig i matten!


15.46

Vet ni att det regnar i Tillberga? Jag som trodde gud glömt bort denna lilla yta mitt på åkern men icke sa nicke, medan ni har sol har vi regn här ute. Jag som hade tänkt slänga mig på cykeln och kika på när dom stora grabbarna kör cross, hmm ? tar nog bilen om det inte slutar regna snart.

Idag gjorde jag ett misstag som börjar bli ganska vanligt för mig. Jag valde att stanna hemma från skolan idag ( dock inte mitt misstag) och för att inte känna att jag gjorde det förgäves tänkte jag försöka göra klart samhällen. Så jag pluggar flitigt till klockan 11.00. äter lite mat och tar en kort paus i soffan.
Vaknar sedan upp klockan 13.00. jag missade därför två timmars plugg. så sjukt typiskt mig att alltid somna.

Vad ska ni göra i helgen gott folk? min helg står helt oplanerad för första gången på länge. funderar på om man ska göra något vettigt utav den!

Jessica

Internet shopping

Att handla över internet är som en drog, Det är ju så himla lätt att bara klicka sig fram och lägga i kundkorgen och sen få det hemskickat. Kruxet är dock att när räkningen sen ska betalas så känner man inte alls samma glädje som när man klickade sig fram till kundkorgen, känns det igen?

Värre är det när man hittar något man verkligen vill ha men så finns det inte i rätt storlek. Då tänker jag om jag ska ta den mindre storleken och försöka komma i den, ( inte alls troligt i mitt fall) Eller om man ska ta den större och gå i rejäla översize kläder? ELLER så kanske man bara får acceptera att den inte går att köpa just nu och stänga ner den rutan.

Anledningen till att jag sitter och beställer kläder är att jag verkligen inte är på något bra humör utan känner mig som sju svåra år både i humör och utseende. Men som alla vet så blir man glad av shopping och då äre väl värt?

Säkrast är nog att bara lägga allt i önskekorgen och se om jag är lika sugen ikväll.

Dagens tanke: Gör inte saker du känner att du inte vill bara för att andra förväntar sig det av dig, du du du är den viktigaste i ditt liv.

Work

Sitter med almanackan framför mig och marcus i telefonen för att på något sätt kunna hitta någon lucka för oss att ha en skönt liten semester om den så bara ska vara på en helg. Det blir dock lite svårt eftersom att jag jobbar precis ALLA fredagar hela sommaren, och marcus jobbar ALLA vardagar. Men det ska väl gå att lösa på något sätt? Jag vill inte behöva längta hela sommaren på en semester helg som kommer i september? hardworkwork!

solen skiner iaf! jag e inte bitter!

shohej

Lektionerna börjar lite smått trappas ner och man gör inget jätte vettigt i skolan nu.
Hemma däremot sitter jag med plugg upp över öronen, lite dumt det där. 
Vi satt som vanligt vid väggen idag och solade, kommer verkligen sakna klassens små traditioner efter studenten. och jag säger som resten gör " jessica du kommer verkligen gråta på studenten"! ohja!

Visst ja! jag kirrade mvg i naturen trots allt, men står fortfarande fast vid att betygssystemen suger!



Gör inte du mer för mig gör jag inte mer för dig, och därmed bestämde jag mig tror jag

Söndagsmys

Nu sitter jag hemma hos M och har vårat vanliga söndagsmys som blivit en tradition för oss.
Vi åt örtkyckling och ris till kvällsmat och nu har vi grukt i ugnen med vit och ljus choklad över. mums.

Hur skönt är det inte att det är ljust om kvällarna nu när man sitter uppe? Man slipper bli trött vis åtta tiden och känna att man måste hålla ut: Nu har jag inget mer vettigt att skriva för nu ska jag titta på kickass: ( Ni förstår kanske att det inte blev min tur att välja film. så är det i ett förhållande. kompromisser :) haha

Ha en jätte skön kväll tjejer <3

Wanna have fun

Jag har medvetet bara brytit med en kompis en gång i mitt liv, kan anses bra och dåligt. Men det kom mer naturligt med tiden. Och nu sitter jag i sittsen där jag känner att det inte ger mig ngt mer än bara irritation när det egentligen ska vara en ge och ta fråga. Tycker egentligen att det är ganska "löjligt" att bryta en kompis för det känns som att vänner är man alltid bara att man kan skita ivarandra.

Skulle någon komma fram till mig och beskriva att man bara ger och ger men inte får något tillbaka för fem öre så skulle jag definitivt föreslå att bryta med personen. Som de säger när man ska flyga, du måste alltid se till att du får masken på dig innan du kan hjälpa din nästa. och det gäller även här. Mår du inte bra utav en relation så kommer det att störa andra plan i ditt liv. Tiden får helt enkelt visa sin rätta väg.

Nu ska jag lägga ner tid på att plugga, det som står näst på tur är Korea konflikten. Ett arbete som känns så lockande att jag nästan skjuter på det bara för att jag vill spara det roliga till sist. * se ironin*

Dagens tanke: Varför låter vi inte ödet bara föra oss fram ibland? så farligt är det inte

stand on the line

Igår blev det grillning hos pontus med delar utav klassen. Vi grillade och drack gott.
Alltid trevligt när drickan sätter in och omgivningen är felfri. underbart!

Idag blev det till att överraska mina föräldrar som är uppe i kloten på en mini semester. Vi slängde oss in i bilen och körde dit, är typ tolv mil eller något sådant. Solade och åt god mat.

Nu sitter jag här och pratar med Sally i telefonen och väntar på att lisa ska höra av sig, en riktig segpåse!

jessica

just like a dream to me

Det är påfrestande att gå och vänta på ett brev som ska falla ner i postlådan när det är röda dagar mitt i veckan.
Det är inget viktigt som jag måste veta fort men det är mitt schema från jobbet. vore kul om jag fick det i morgon så M kunde passa in sin semester på dom troligtvis få dagarna jag är ledig.

Solade med Lisen idag för färsta gången i mitt liv. jag är strängt emot solning i solarium. det är så jävla onödigt att utästta sig för det! Men nu gör jag det själv? endast för jag lovat mig att om det inte finns sol innan studente så är det okej att en gång i livet sola solarium under en kort period. och med endast 29 dagar kvar på skolgången så känns solen långt bort.
Det är bara sjukt vad man kan gå emot sina principer när det gäller att vara vacker på en av de viktigaste dagarna i livet.


Dagens tanke: Om du ger lite extra och får tillbaka samma procent vet du att det är en bra vän.
Dagens saknade: Sofia Björklund som är så nära men ändå så långt bort,<3

utveckling

Jag har kommit till någon utvecklingsfas där jag känner att jag får göra precis som jag vill för jag är 19 år.
( väldigt omoget tänkt) men iaf!

Jag äter saker till frukost som en människa aldrig skulle drömma om att göra.
Jag äter min kvällsmat vid 22.00
jag kan köpa ett piggelin paket och äta upp helt själv. ( detta kanske säger mer om ngt annat än utveckling)
Jag kan äta efterrätt innan varmrätten

alla dessa saker har jag spenderat min helg med. tufft eller hur?

Nu ska jag ringa och gratta min lilla busunge som fyller 5 år idag!


jadu

Snälla någon? vad är det för sjuka människor som hoppar på en föreläsare för att han visar bilder på nakna män när det handlar om fördomar och yttrandefrihet? Jag blir seriöst förbannad! vad i helvete är vi påväg när vi löser ALLT med våld?

se själva.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7113675.ab


more talk

Nu när bytesrätten gått ut på min klänning så sitter jag och tänker hela tiden " ja men vill jag verkligen ha den här" " är det verkligen rätt klänning? sitter den verkligen bra? " Så allt är som vanligt.

Men jag gilar den starkt, plus att det är en sådan klänning som man kan ha lika som någon utan att manmärker det jätte mycket. Det är det som är så himla bra. Men sedan hoppas jag verkligen på fint väder för jag har ingen aning om vad jag skulle ha på mig på dagen ovan klänningen? På kvällen kan man ju bara ta en svart kavaj, men att bära svart på studenten känns inte riktigt rätt.

Var och handlade en snabbis med pappa efter skolan, köpte en vattenmelon som var jätte liten för 80 kr. Det är STÖLD.

Dagens tanke: att göra saker direkt när du får dem, skjut aldrig upp dem för då sitter man på slutet med stressen upp över öronen


Är det bara jag som går och provar klänningen och mössan då och då för att de hur det ser ut? jag är som beroende av en vit ( egentligen ful) mössa. men den symboliserar ALLT. FRIHET!

Frisering

Jag gjorde en grej igår som jag tycer är riktigt jobbigt.
Jag ringde och skulle beställa klipptid och färgning på en frissa jag gått på. Där brukar jag gå hos en tjej som heter M och hon är skit bra! Så jag ringer och tjejen i andra änden svarar M och vi börjar prata och efter ett tag kommer vi fram till att det är hos den andra M jag brukade gå. ( två frisörer på en salong med samma namn). Så jag frågar när den andra M har tid oc den här tjejen bokar in en tid åt mig.
Kruxet är bara att precis innan vi lägger på så är hennes avslutningsfras..

- Men då ses vi den måndagen så får jag fixa till lite färg och klippning på dig!

Förstår ni vad jag menar? då fick jag tid hos den M som jag inte skulle gå hos. och jag tycker det är skit pinsamt att ringa upp och säga,, - det är den andra M jag vill gå hos inte dig.
Men jag ska väl göra ett försök idag, det är ändå till studenten så att spela säkra kort nu är det bästa draget.




Pictures

Nu har jag hittat min kamerasladd, äntligen säger jag bara! så nu komemr lite bilder från Valborg och från i helgen. Dock vet jag inte vad som hände med kameran på valborg om jag var skakig på handen eller om det var fel inställning.









Sen tog jag inga mer kort, blir lätt så när man är i gasen! men här kommer lite andra bilder från gräsö dit jag och marcus åkte för att bara ta det lungt, Jag tror att han tog med mig dit för att få mig att koppla av från skolan, och det var mycket välbehövligt. Jag tog inte så jätte mycket kort på vad vi gjorde för min kamera dog första dagen. Men man fick med det fina iaf!

















Jessica


R.I.P

Varför dödar man en 16 årig flicka? Hur kan man se sig rätten att bestämma över en annan människas liv?
Jag lider verkligen med hennes familj, hon gick i nian och skulle ta klivet upp på gymnasiet. Om jag inte minns fel var det precis ett år sedan en tjej blev mördad p.g.a svartsjuka av en jämnårig klasskamrat. Ska vi kanska ta och börja reagera på vad som försegår på högstadieskolorna? Någonting är ju fruktansvärt fel!

När man läser i tidningen att en 16 årig flicka blivit mördad i västerås så fylls man av hat, men jag fick inte någon riktig medkänsla direkt för jag tyckte det var så svårt att ta in att en 16 årig tjej blivit mördad.
Idag när jag läst om det och fått smälta det samt se en bild på henne så gör det så fruktansvärt ont i hela mig. De Jag har seriöst ingen apiti för jag är så fylld av hat, hur i helvete kan man göra såhär mot en ung tjej och hennes familj. ALLA mina tankar går till henne och hennes familj.


Dagens tanke är definitivt att ta hand om dom ni älskar och låt ingenting vara osagt

tragiskt

Jag har alltid känt att det är tryggt att bo i Västerås för att här händer det aldrig något.
Men på mycket kort tid nu så tycker jag att det har hänt riktigt mycket saker, en man blev dödad i fagersta, ren avrättning. Och nu har man utanför en skola på råby hittat en 16 årig flicka mördad.

Det står först på varje nyhetssida på internet. I lilla västerås? det är hemskt. vart fan är världen påväg? Vart är Västerås på väg?

Svenska betygsystemet

Det är helt sjukt att Sverige kan ha ett betygsystem i skolorna som ser ut som det gör,
I naturkunskap har jag fått 3 MVG och 2 VG++. Och nu måste jag få ett stark MVG på sista för att kunna få MVG i betyg. Jag tycker att det är sjukt.

Det här visar ju bara på att det inte spelar någon roll att man visar vad man kan för att kan ändå inte sätta höga betyg. nu undrar jag om det är min lärare eller om det faktiskt hänt flera. jag VET att det hänt flera. Utan att vara partisk så tycker jag att det är solklart vilket betyg detta skulle sluta på även om man får ett MVG-.

Jag tycker det är sjukt att om man i början av kursen får ett G och ett VG men sedan bara ligger på MVG så är det ändå kört för det finns ett G i början? Alla lärare säger att det inte spelar någon roll. men jag VET av egna erfarenheter att det gör det.

Tycker ni att detta är rättvist? jag tycker verkligen inte det. För att nå de höga betygen måste man ligga på en jämn nivå hela tiden. Och jag kan ärligt säga att jag SKITER i om läraren sätter slutbetyg VG++. det gör ingen nytta på något sätt för mig. Jaghoppas att detta ändras till jag ska bli lärare. riktiga skit system


s t u d e n t

Som vanligt är det bara student i mitt huvud, Och vi har percis börjat bjuda lite folk hem hit på mottagning.
Och visst vi är en skit stor släkt, men vi kommer bli typ 45 pers. är inte det lite mkt för en student mottagning?
Ni vet hur dt blir, bjuder man ett syskon måste man ju faktiskt ta med det andra också. moralmoral.

Men jag är egentligenbara glad, får träffa alla som jag inte träffat på fleraflera år. :)


Champion

Idag skiner solen, varför kan den inte göra det i helgen också så man kan få lite färg på sig?

Är det någon mer än jag som hört om laila bagge och wahlgrens erbjudande? Jag fattar faktiskt inte hur folk kan vara så arga över det? det känns som at dom flesta bara är avundsjuka att dom inte har fått det erbjudanet. Vilka kändisar skulle tacka nej till att få vara med i ett tv program och få publicitet samtidigt som man får sitt dröms hus?

Kan ju dock hålla med om att dom är lite "billiga" som hoppar på varje gratis grej och nlir sponsrade på precis hela sitt bröllop, för pengar finns det inte dåligt om hos dom. Men istället för att rasa mot dom. kan man inte bara känna att man är glad att man själv inte gör sådär? ( nu pratar jag ur kändisars synvinkel) jag tror nästan att vilken svensson som helst skulle hoppa på ett sådant erbjudande. med all rätt!






Dagens tanke:

A true friend can go long periods of time without speaking and never question their friendship. And pick up like they just spoke yesterday, regardless of how long it has been

hum hum i humlegården

Idag var en sådan dag det känns mycket bättre att sitta hemma och få en massa saker gjort istället för att sitta på en lektion och inte alls få sina arbeten klara, så jag stannar hemma idag i hopp om att jag kommer plugga och varva det med solen.

Vet ni att när jag ska skriva bloggen nu så kommer jag inte på något annat att skriva om förutom skolan eller studenten. för det är precis det enda som surrar runt i mitt huvud när jag sitter här. rättare sagt så snurrar det runt mit huvud hela tiden. jag förstår inte varför. lider ni med av detta?

Dagens tanke går till att vi människor är otroligt själviska och rädda, Det säger mer om oss än vad det gör om den andra.

Tolka det ni ;)


weekend

Jag fick bara ett ryck. jag skickade iväg ett mess till M och frågade om vi inte kunde åka bort i helgen. Pratade med sally och hon berättade att hon och Erik skulle dra till deras stuga dom två och bara koppla av.
Tanken på att dra bort från all stress har inte slagit mig,

Så vi ska till gräsö i helgen om allt går som planerat, marcus föräldrar har ställt upp deras husvagn på säsong där. det är en skit fin ö. ni som campat i erat liv vet nog om vad det är för ställe. På vägen hem ska vi förbi IKEA i uppsala. Jag vet inte vad det är med marcus och mig men just IKEA i uppsala är ngt speciellt.

När vi är där så shoppar vi som om vi vore rika. vi plockar på oss de mest onödiga sakerna och äter mat med en massa efterrätt, allt för att leva lyxliv. sedan åker vi nöjt tillbaka till vässan igen.

Jag längtar till helgen, ska göra klart så mkt arbeten jag bara kan för att klara av att koppla av där uppe.

Nu ska jag fortsätta min mejlkontakt men en mycket sorgsen själ, det gör ont i mig att man inte öppnat ögonen tidigare


sunday

Somvanligt seg på den här fronten när det är helg men så får det vara helt enkelt.
Valborg i lördags firades på altanen med grillning och nio pers som lagade mat och drack gott.
Vi åt och spelade musik och hade roligt, sedan var det tajm att dra ner på stan och då börjar jag må dåligt så jag hoppar av taxin hemma hos M.

Och här har jag nu suttit med feber sen dess, det suger väldigt hårt kan jag säga, men jag blir ju frisk lagom till måndag nu. kul va ?

I lördags fick jag iaf sällskap i telefonen av lisa som satt helt själv i eskilstuna, mycke trevligt.

och idag blev jag klar med mitt psykologiarbete, det ska firas !


jessica

RSS 2.0