sammanfattning av 2011

Nu när jag varit hemma i några dagar och inte haft sådär jättestor kontakt med omvärlden så börjar man tänka mycket, tänkte igenom vad som hänt 2011, det har varit ett år fyllt av både bra och dåliga saker...

* Började läsa Svenska på universitetet, kom in i en ny klass, var väl en mindre besvikelse med tanke på hur bra jag hade det första terminen.

* Fyllde 20 år, helt underbart. En fest ssom spårade totalt men såhär i efterhand ett roligt minne.

* ´Åkte på världens underbaraste semester med Marcus, bila genom Sverige med "husbil", helt underbar resa!

*  Sedan förlorade jag min farbor mycket hastigt, blev en tung sommar att ta sig igenom, men på något sätt gick det ändå.

* Bestämde mig för att inte fortsätta plugga, förmodligen ett av mitt livs bästa beslut, jag tog tag i mitt liv och bestämde mig för att det inte var värt att må dåligt. istället jobbade jag denna termin och tar upp mina studier i Januari igen, ny skola, ny klass!

* köpte ny bil, kanske inte så jättestor grej, men älskar den!

* Lärt känna helt undebara människor genom jobbet, världens bästa arbetskompisar!

Usch vad det känns som att det inte alls händer mycket under året, men det är väl bara de stora sakerna man kommer ihåg antar jag.. Jag hoppas på att 2012 blir ett bra år.


klagomur

Med risk för att detta inlägg blir en enda stor klagomur, men den risken tar jag.....

har legat sen i onsdagskväll med 40 graders feber, jag är ensam hemma i en vecka och var tvungen att sjukanmäla mig nyårshelgen! som pricken över i:et så kommer jag spendera nyårafton i min ensamhet med febern som min trogna följeslagare. tror inte att detta nyår kommer att toppa listan över de bästa kvällarna, men vad gör man?

Det som är fruktansvärt jobbigt när man har så hög feber är att det spelar ingen roll vad man gör, jag ligger med byxor, strumpor, dubbla tröjor och två täcken och ändå fryser jag så att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

jag har tur som har så underbart fina vänner!

dagen före

Klockan är 03.35 och jag är klarvaken? hur är det möjligt efter en slitsam dag på jobbet följt av en kväll med shopping? Men jag ska inte klaga. egentligen är det bara bra att jag är vaken nu för jag ska jobba natten till julafton så då kommer jag in i det lite mer.

Dagen före julafton, stämmningen finns där någonstans men jag vet inte riktigt när man börjar känna den.. Kanske kommer på självaste julafton, bättre sent än aldrig.


julbak

Nu har jag bakat klart till jul, blev inte så mycket men jag lägger ändå upp bilder så får ni se...





























misshandel

Blir fruktansvärt ledsen och arg när jag följer debatten om fotbollskillen som dömts för att ha misshandlat sin fru. Frun är öppen med vad hon gått igenom och vill inte att andra ska råka ut för samma sak som henne, därför har hon nu bloggat om hennes kamp om detta. Och vad gör omvärlden? man tar mannens sida! På radio gör de narr av henne och menar på att hon överdriver, i morgonsoffan och överallt i olika bloggar. Vilka är vi att döma om han misshandlat henne eller inte? Vi har inte allt information och definitivt inte rätt att lägga oss i. Detta gör att kvinnor som blir misshandlade (framförallt kvinnor med kända män) inte kommer att anmäla för de är rädda att de inte kommer bli tagna på allvar av omvärlden. Tragiskt tycker jag

En vanlig onsdag

Jah, nu är det konstaterat att Mackan fått influensan, risken att jag också kommer att bli sjuk är väldigt stor, jag håller alla mina tummar för att jag slipper det, eller åtminstonde blir sjuk över helgen när jag inte jobbar.
Man ska ju hålla sig ifrån varandra när den ena är sjuk osv, men jag har sådan sympati att det inte fungerar..

Igår träffade jag Nathalie,mikaela,helena och anna, jättetrevligt och mysigt hade vi, fikade först och sedan mat på spicy, Allmänt mysig kväll. Vilket resulterade i att jag inte har gjort något alls idag, legat och kollat på serier från 09.30-15.15...... men man får ha sånna dagar också, man kan se det som att jag sympatiserar med sjuklingen.


som du

Har jobbat långa pass sen i fredags så nu är det väldigt skönt med en ledig dag. Ska luncha med en kompis och köpa julklappar och mot kvällen blir det att träffa godingarna från Uppsala, det är inte ofta vi alla kan ses så vi får njuta dom få stunderna.  Igår kväll vid sådär 22.00 tiden började jag baka saffransmuffins med gul glasyr, otroligt söta men ändå goda.

ett ännu ointressant inlägg,


everything i do

Idag har jag gått omkring med en klump i magen hela dagen, En sådan dag som sorgen gör sig påmind som ett stort svart hål i bröstet, Ett hål som man i panik inte förstår hur det kom dit,och varför det inte försvinner. Människan är så maktlös, vi är så förbannat maktlösa och svaga när det kommer till våra nära och kära.

Har därför inte mycket vettigt att skriva idag,

lördag

Vart är julkänslan? jag kämpar verkligen med det men det tar ju emot ganska rejält när det spöregnar ute? 2:a advent och det spöregnar? happhapp.. Tänkte iaf baka lite saffransmuffins imorrn, det är mandelmassa i dem så de blir alldeles geggiga och goda, om man har tur. Sen i veckan väntar jobb och en träff med Uppsalabrudarna, som kommer till västerås. mycket trevligt.! Nu ska jag börja titta på en ny serie och sen checkar jag in för ikväll.

Jessica


Fredag

Nu är det fredagmorgon och nu väntar jobb hela helgen.  Har varit ledig i två dagar nu, känner att jag blir enormt rastlös, jag njuter inte ens av det längre. Blir bara att jag laddar ner nya serier som jag kollar på. Det är något negativt med att jobba sådanahär tider, ingen annan är hemma.

Men nu har jag hittat massa gamla jullåtar som jag lyssnat på när jag var liten, då kommer julkänslan på engång. Den absolut bästa jullåten för mig är Snowstorm - Jul.  Egentligen är den nog inte såbra men allt handlar om minnen.

nu kommer rasmus och hämtar mig,

jessica

RSS 2.0