Torsdag morgon

Godmorgon.

Idag är det en dag som kommer påverka mtt liv idag ska vi kolla på lägenhet och bestämma oss ganska snart. om jag fick välja skulle jag vilja ha en månad på mig men här är det bara nån dag. Jag skriver väl i helgen och uppdaterar er hur det gått osv. Just nu har jag lagt mina förväntningar vid fötterna för tänk om vi inte alls gillar den?

Sitter även och kollar upp när den här fullmånen ska försvinna. jag sover otroligt dåligt när det är fullmåne. Förr trodde jag man inbillade sig att man sov dåligt, men nu på senaste tiden har jag inte ens vetat om det förrän jag sovit dåligt och sedan på morgonen sett den. Så eftersom jag är vaken så tidigt idag ska jag ge mig ut på ett träningspass och ta en lång dusch.

Jessica


20.09

Nejmen kolla vad jag hittade? tror det är bland de enda bilderna på mig med kort hår, kameran följer inte med flitigt och jag ogillar starkt att vara med på kort, men tänkte för er som inte sett mitt korta hår, känns nästan konstigt att ha FB profilbild med långthår när det inte alls är jag längre.



Inte direkt en planerad bild så ha överseende!

Onsdag morgon

Klockan är 05.00 och när jag tittar ut från balkongen känns det som jag är den enda vakna människan än så länge, om en halvtimme kommer det nog tändas lite fler lampor. Jag har iaf satt på lugn musik och tänt ljus,  morgonen känns avgörande för dagen.

Dagen i ära har jag tagit på mig chinos, det har aldrig i världshistorien hänr att jag har använt det, vet inte om dte betor på att jag fått dålig smak eller att jag nu på morgonnen inte orkar lägga ner energi på det. Det är skönt i Uppsala på något sätt, man är så anonym så folk skiter fullständigt i vad jag tar på mig.

Nu ska jag äta frukost, och fixa det sista.

Jessica

Tisdag

Det är ju inte klokt, vaknade 03.25 och har inte kunnat somna om sedan dess.
Jag har försökt med allting men det gick inte. Jag antar att jag kommer vara dödstrött 18.00, haha

Planerna för dagen är att åka in till tandläkaren, ringde och beställde en undersökning utifall att man skulle ha ngt hål så kan det vara kul att fixa innan man fyller 20, om ni förstår vad jag menar ;). Sedan bär det förmodligen av till stadsbibblan och plugga med delar av arbetslaget. kan vara skönt att bolla ideér i sista stund.
Sen blir det att sova hos marcus inatt, ska åka med bussen som går 06.00.

Men nu ska jag packa och leta efter alla saker för om en timme måste jag ha åkt. ha en bra dag.

Jessica

Monday morning

Nu har jag suttit den 07.00 imorse och pluggat, det går faktiskt väldigt bra men det är ju fortfarande lite prestationsångest som spökar. skulle inte vara helt fel att ta sig några glas, koppla av och sedan bara låte fingrarna glida över tangenterna. tror att jag skulle få ett bra resultat då. haha

Hra inte så mycket annat att skriva, känner mig helt bortkopplad från omvärlden. det enda på internet jag använder är FB för att vi i arbetslaget ska kunna bolla lite ideér. Tv och alla andra sociala medier är avstängda. Och det är nig lika bra.

Får se hur min helg kommer att se ut, mina föräldrar pratar om att åka till Ullared. och jag känner att det kan vara mysigt med en helg och bara komma bort från allt samt umgås med dom för en gång skull. Ullared är faktiskt väldigt roligt att gå på. kanal5 framställer Ullared som att det bara är miffon som jobbar och handlar där, jag förstår inte riktigt deras koncept. menmen.

Det finns mycket skit men jäkligt mkt bra också.Funderar på att köpa lite heminredning där, det är så himla kul att ha ngt som ingen annan har.  Nog talat om allting. nu fortsätter jag plugga.

jessica


hmm

Har tänkt på en sak, jag kanske är alldeles för öppen i bloggen? personligen tycker jag att det är mkt roligare att läsa när någon bjuder på sina fel och brister och inte skäms över det. men jag kanske upprör?. men å andra sidan då äre väl bara att skita i att läsa? fritt val ju! Tanken slog mig bara!

Stå på er

Ett tag i mitt liv så kände jag att det var lättare att må dåligt än att må bra, Då visste man att man inte kunde bli besviken eller att det skulle bli värre utan det kunde bara bli bättre. Jag valde nästan att må dåligt.

Men bara att få känna att jag själv väljer vilka människor jag vill ha i mitt liv, att jag kan göra iprincip vad jag vill. har fått mig att känna att jag mycket hellre går runt med ett leende på läpparna än att gräva ner mig. Det är inte alls lättare att må dåligt. Känslan av att klara av någonting gör en bara starkare.

Anledningen till att jag tar upp det är att jag nyligen råkade ut för en "energi tjuv" som Mia Törnblom utrycker det.
Efter mötet med denna människa kände jag att jag inte räcker till som jag är, att jag inte alls är så duktig som jag tror och inte alls värd lika mycket. Jag kände mig som att jag var noll, och att allt jag kämpar för i mitt liv är ovärt. 

Jag hade kunnat gått ner mig och sett det som en biljett ner till en deppig period. men fuck no! varför ska den människan få mig att må dåligt? varför ska jag må dåligt över att den kanske inte gillar mig, bara för att jag inte gillar mig i den personens sällskap? Jag tycker att man ska se till att bryta kontakten med de "vänner/ människor" som stjäl energi och får er att må dåligt.  vilken rätt har en människan att göra det?

Det är dags att börja stå på sig och säga nej till det! jag tänker inte ta mer skit!

( känn er inte träffade,)

Helgen

Något jag verkligen lärde mig i helgen är att jag tänker vara stolt för vem jag är, och inte försöka vara ngn annan.


Nu sitter jag och har nyss pratat med fia i telefonen, gjorde ett paus i mitt skrivande och samlade lite kraft hos henne. Känns bara som att allt är så rörigt, skulle behöva ett helt rum där jag kan lägga ut anteckningar och allt på golvet för en överblick.

Iaf har helgen bjudit på sthlm. jag fredrik och mi och marcus åkte upp för att testa på utelivet ( dock körde jag,) iaf så åt vi indisk mat och var på en födelsedagsfest, Med tanke på att jag körde fick jag alkoholfri öl, vilket faktiskt var mycket godare än vanlig. haha
Dock fick jag världens migrän attack så slutet av kvällen spenderades i bilen på parkeringen. menmen!

Och helgen har även bjudit på en skön hemmakväll och bara samla krafter till dagens pluggande.

Jessica 


uppdatering

Det är irriterande att logga in på någons blogg och sedan blir den aldrig uppdaterad, då borde man inte ha ngn eller hur ?.

Iaf så brukar jag tänka men jag har verkligen inte haft tid nu, det har varit skoldagar från tidiga mornar till sena kvällar plus att jag därimellan ska hinna plugga. Känns som att jag är fast i en tvångströja, som att livet efter studenten inte alls var så glamoröst som alla säger, men nu kanske inte alla hoppas på en fem års utbildning direkt efter utan att ha varit ledig så mycket som en vecka på hela sommaren. Men det går an, det är just nu när man läser den "generella" biten som det inte är så jätteroligt, när jag sedan kommer in på de ämnen som jag själv valt så kommer det nog bli skillnad. jag kan ju iaf säga att jag har hamnat med världens bästa människor. Vi är ett gäng tjejer som har klickat och det är skit härligt.

Just nu sitter jag med 6-7 böcker och ska skriva mitt PM som ska handla om innehållet i alla dessa böcker, med mina ord och mina jämförelser. förstår om ni blir avundsjuka på mig nu när jag får ha så roligt, men det är ingen fara ni kan få låna mina böcker om ni vill!


nej men jag trivs faktiskt otroligt bra, denna kurs är ju slut nästa vecka så jag hoppas på något spännande nu till nästa! hah

Onsdag

min praktik är helt underbar, jag känner att det är precis rätt val jag gjort och jag har t.o.m börjar intressera mig för ett andra ämne. VFU ( verksamhetsförlagd utbildning) är otroligt viktigt och bra.
Dock sitter jag här med två tunga stenar på mina axlar för jag har flera timmar död-tid nu men har ingen bok att läsa. Känns som att jag kastar bort viktigt plugg tid när jag ändå kommer att vara upptagenhela helgen :(.

Fredag är det först VFU och sedan jobb till 21.00.
Lördag äre SM-kval och ska vara med på det hela dagen.
Söndag äre SM-final -||-.

Så någonstans däremellan ska jag hinna läsa ut två stycken böcker. hmm?

nog snackat om skolan och allt, ( dock för att mit liv endast fläktar kring det).

En sak som hände mig idag gjorde att jag kände mig som fem år igen, kommer till min VFU-plats och är som vanligt, när jag sedan går på toa efter ngn timme inser jag att mina byxor sitter bakochfram. BYXOR! det är iochförsig jeanstajts * treggings för att vara mer korrekt* men ändå. vadfan!

hade


söndag

Söndag och klockan är tolv, jag har nu varit vaken i 6 timmar, det är fan inte klokt.

Helgen har varit bra, Mest umgåtts med fredrik och Mi allt som allt. Hjälpt dom att flytta och lite så.
Nu sitter jag iaf hemma och bara nördar mig vid datan, ska snart åka till hälla med fia och se vad dom kan bjuda på idag. Imorgon väntar första dagen på praktiken. scary.

Nu tänkte jag sociala med mina föräldrar eftersom vi inte ses så ofta längre,


hare

Fredag morgon

Hellohello

Jag ställde klockan på 07.00 och började plugga, inte så farligt som det låter men det känns ändå i huvudet att det nästan börjar bli fullt. haha
Vi ska in för att ha två timmar seminarium och sedan äre bara till att åka hem igen, funderade ett tag på att ta bilen men pluggtiden på bussen är så värdefull så jag vill inte missa den på mitt andra seminarium.

Sedan tänkte jag faktiskt ta tag i mina naglar, nu på senaste tiden har det inte funnits tid eller engagemang till att görat. Dom är ojämna med rött,avskaft nagellack. hur sexigt är inte det ?
Nej jag skoja bara jag skiter fullständigt i mina naglar, men just nu känner jag att det vore kul att bara få fixa till dem lite, blir väl till 2011 kanske.

nu ska jag snart gå och äta lunch, Skipper skulle tappa hakan om hon hörde mina mat tider. haha

jessica


onsdag 15.22

Fattar ni hur tråkigt det är att sitta och läsa och läsa hela tiden? Grejen är ju att man inte kan snabba på processen någonting. man kan ju inte stress läsa så det är bara att sätta sig ner ngn timme och göra skiten. Dock är det väldigt intressant när man väl är inne i det och läser. men att läsa framför tv:n är det sämsta tänkbara.

Ringde fresten idag på en trea och det kommer bli riktigt bra det här. dock vill vi inte flytta förrän efter jul typ i januari eller senare. känns som att jag har ett helt liv att flytta hemmifrån så behöver inte stressa på det här nu . för det fanns en trea som vi kunde få om en månad, men det är inte jätte kul att betala dubbla hyror. Inte heller känns det kul att stressflytta hemmifrån, jag trivs så sjukt bra här hemma, synd bara att bussförbindelserna inte är de bästa. Så nu ska jag snart till marcus så ska vi drömma oss bort i IKEA katalogen.



Skit samma i det dravlett, nu ska jag packa och sätta på mig lite fräschare kläder, känner mig skit äcklig.

Blir nog inge mer skrivande idag, förmodligen inte heller innan fredag men man ska aldrig förvånas.

Jessica


onsdag 13.35

Känner att jag haft en dag där jag blandat nytta med nytta och varit en bra dotter idag?

Brukar ofta slösa bort mina lediga dagar med att inte göra ett skit utan bara äta och glo på tv. Men idag började jag min dag med att plugga mig igenom halva boken till imorgon. sedan har jag dammsugit och dammat samt bakat en god kaka till mina föräldrar. Så mkt mer hinner man väl inte när klockan bara är 13.30?

Har suttit med full utstyrsel bestående av träningskläder hela dagen, tänkte att det skulle få mig att bara gå upp till "gymet" och träna men inte tusan hjälpte det. Jag vet inte hur jag ska komma upp dit. Dock lovade M mig att vara min personliga tränare i en vecka. vet hur det brukar sluta, sist vi var ute och gick stannade vi på ICA sjöhagen och köpte choklad. inget att rekommendera.

vet att det är ap-tråkigt utan bilder i bloggen men kameran är på vift.

jessica


today off

Första dagen jag är ledig mitt i veckan på universitetet. Därav hade jag sparat lite plugg som jag tänkte att jag kunde göra idag, men hur lust har man på en skala att sitta och läsa en tråkig bok när det finns tusen andra saker man hellre gör? All cred till att det handlar om intressanta saker som man vill läsa om, men när det sitter författare som upprepar sig efter tio sidor och tar ut alldeles för mkt pengar för böckerna så tröttnar man lätt.

Vet fortfarande inte vart jag fått min VFU ( praktik) någonstans, det enda jagvet är att jag hamnade i västerås, med blandade känslor. Staden är så liten att det känns som att vart jag än hamnar så känner man någon. I uppsala är man helt anonym och risken att känna ngn för mig är minimal.

Nu ska jag ringa till hyresvärden och sätta upp oss på kö för en trea.

hare


I´m back, och jag är bloggsugen!

Det som inte dödar en det härdar en? eller vad är det man brukar säga?
Jag känner justnu att det händer saker i mitt liv som jag inte gjort mig förtjänt av och jag försöker med all kraft att tackla dessa saker, men jag känner mig så förvirrad eftersom jag lever efter den idiotiskt dumma filosofin " är man lycklig länge så kommer snart bakslaget, lever man rätt så får man inget ont". Jag fattar inte varför det ättsat sig fast i min skalle men så är det. nu tar jag en dag i taget och gör så som jag själv vill, inte så som andra tycker.


Iaf så hade jag min första examination idag och det gick lyyysande, högsta betyg på första försöket! Dock känner jag pressen av att det kanske bara blir bra när jag kör muntligt men det får väl visa sig sen, jag har iaf satt ribban för min egen framgång. Jag kan bara säga att jag älskar livet där borta, världens härligaste vänner, skolan är perfekt och dagarna bjuder på mkt. Jag älskar ännu mer att jag får det bästa av två världar, uppsala och västerås. Man behåller liksom sitt gamla liv fastän man utforskar det nya i uppsala. tar bara 1 h 20 min att pendla så fattar egentligen inte varför alla tappar hakan när de får höra att jag pendlar. menmen.

120

Känns som att mitt liv går i 120 km/h och jag hinner inte njuta eller någonting. Har gått en hel helg och ändå har jag knappt fått in något, jag läser och läser men är så fokuserad på allt annat jag vill göra så det finns ingen chans till att ta in något. Sedan jobbade jag lite igår, dock är det bara roligt så det får vara så.

Nu klockan 07.18 sitter jag ute på tradera och blocket och jagar studentlitteratur. det är helt sjukt vad mkt billigare det är att köpa det begagnat än nytt, som vill suga ut oss. Bara på en vecka har jag gjort av med 350 kronor på två böcker varav en man bara skulle läsa två sidor i. Så om ett tag får jag nog upp strukturen.

Nu ska jag fortsätta nörda mig såhär tidigt en söndagsmorgon.


RSS 2.0