reach out

Dagen innan nyår? hmm ,

Dags att göra räkningar idag, låt mig säga såhär, jag förstår vad alla menar med att december är tungt att göra räkningar. Framförallt när det är en massa flyttavgifter också. haha

Ikväll tänkte vi ha en liten nyårsmiddag här hemma, Jag jobbar ju till 21.00 imorgon så det blir ingen direkt middag för mig. så jag ska snart iväg till affären för att handla saker till en trerätters middag. flåådigt låter det.

Sen sitter jag idag igen och tittat på en weekend till london, jag SKA lura med mig marcus dit.  dock vågar jag inte beställa innan och överraska honom. skulle bli otroligt fel om han nu inte vill åka dit. haha Men nu när valutan ligger lägre än vanligt så känns det som ett bra tillfälle att åka, dock börjar jag bli sjukt irriterad på att jag inte fått mitt schema för nästa år än, kan inte planera in någonting alls.

Mamma och pappa var förbi idag också, känns så himla konstigt att ens föräldrar kommer på besök " hemma hos mig". hmm kommer nog inte vänja mig vid det på ett bra tag känner jag.

Jessica

perfect moment

Det känns som att jag står still och trampar i samma spår hela tiden, vill ha känslan av att jag tar mig frammåt hela tiden, men den får jag inte riktigt, kan bero på att jag är så fruktansvärt skoltrött och inte alls njuter av att plugga. Har varit så skönt nu att jobba, även om jag kommer hem 21.00 så är jag ledig efter det, jag slipper ångesten av att jag borde plugga eller skriva på tentan. Jag ska inte ge upp, ´jag ger det några chanser. Hur skönt är det inte sen när jag är 24 och har en lång och stor utbildning med mig.

Börjar sakna min vän sofia nu, Vi har så fullt upp båda två att vi får skynda oss att ringa varandra tidigt på morgonen ibland bara för att hinna prata lite, men nu får jag kanske fira nyår med henne iaf, det är alltid något.

Märks det att jag har jättetråkigt och bara skriver för skrivandets skull?

lalal


jessica

Tisdag 28/12

Förlåt att jag varit död i några dagar, men händer inget vettigt finns det heller ingen anledning att kladda ner det här, Har iaf varit tillbaka på jobbet nu måndag och tisdag. Är helt underbart att vara tillbaka med alla underbara människor, älskar mitt jobb! Dock jobbade jag 12 timmar idag, det känns in kroppen kan jag säga, blir en ännu tuffare helg sen, men det är det värt!

Sitter och klurar på nyårslöften, kännr dock inte att det är roligt att göra " tvång" som man ska följa under ett år, för innerst inne vet jag att jag bryter dem, däremot såg jag att några kör med att de sätter upp "mål" som de ska försöka uppnå under året, det låter mycket bättre. Då blir det en framgång att klara dem. Så jag sitter nu för att klura ut vad jag ska sätta upp för mål, inte för höga och orimliga, och inte för lätta och tråkiga.

Kan inte riktigt varva ner från jobbet ännu, så tänkte sätta mig och läsa till tentan lite, det brukar få en att vilja sova,

jessica

1 dag kvar

Dagen innan julafton, trots att det var flera år sedan jag kände den där riktiga julkänslan så saknar man den fortfarande. just det där pirret som sätter igång dagen innan.

men trots det ska det vara julkänsla och jag kämpar hårt för att känna den, har julbakat så mkt så det är inte sant, har julmusik i högtalarna och tänkte julstäda idag. Även om julen inte ska firas här hemma så vill jag att det ska vara riktigt rent och snyggt, det är bara en princip sak.

Nu ska jag snart ringa och väcka min bror som den senaste veckan fått agera min "personal driver" hah, men vi skulle luncha idag och då tänkte jag passa på att köpa ingredienser till julglassen jag ska göra till i morgon.

Ikväll blir det hem till farmor och fira hennes födelsedag,

dan före dopparedan


tisdag

Håller på och julbakar, gör helenas goda kola med flingsalt.
Jag har så fruktansvärt tråkigt när jag bara är hemma hela dagarna, jullov i all ära men vad gör man när alla ens vänner jobbar? längtar nästan till nästa vecka när jag också börjar jobba.

Iaf så har jag fyndat en klänning/tunika till julafton. jaghar ingen panik över kläder till nyår eftersom jag endas kommer vara med några timmar, tror jag kör på klänningen från förra året, ändå ingen som kommer ihåg plus att jag smiter iväg direkt efter tolvslaget. lite halvtråkigt men nu är det som det är.

lägger upp bilder på baket sen om det blev lyckat vill säga.

jessica

lördag

När vi var ute och julhandlade idag åkte vi förbi en stor svart limousin och när jag kollade närmare var den full av utklädda jultomtar med skägg och hela kittet, ganska rolig syn när man inte är beredd på det.

Har slagit in lite julklappar har bara några kvar, håller även på att torka min bok, den torkar men är ändå helt förstörd, menmen.

nu ska jag fortsätta slå in julklappar,

jessica

Torsdag

Torsdag och snöstorm, som vanligt när vi ska ut och pendla, haha
Jag har inte fått någon ordning på min mage än, fick ett tips om ett par andra tabletter som jag ska köpa idag. Så vi får se hur det går med det. Kom precis från badet, helt underbart med ett morgonbad innan man ska ut i kylan.

Kvällen ska spenderas i Uppsala, dock är det lite svårt att få till det så alla fem kan, men vi blev tre stycken iaf. så ikväll blir det vin och hemmagjord pizza. ska bli skönt att vakna upp i uppsala i morgon och slippe gå upp super tidigt för att passa på en buss.

Nu ska jag göra det sista inför seminariumet idag sen bär det av ut i kylan.

Jessica

Tisdag

Jag har åkt på stressmage. ringde till läkaren på bussen på väg hem och tydligen stämmer det jag känner överens med magkatarr, så nu har jag äntligen stressat mig tillbaka till min underbara mage. fyfan vad less jag är på skiten,.
Tycker ju inte att jag är stressad men tydligen så är det så, sen är ju hela min släkt enormt känslig för stress så några av dom generna ska jag väl också ha i mig.  har iaf köpt tabletter nu och hoppas att illamående och magontet ska försvinna så fort som möjligt, Känner att jag skulle köpt migräntabletter också för jag börjar på att få det. Tur att det inte är någon skola i morgon för jag kan inte vara hemma. Hur som helst så är det jullov snart och jag får samla krafter då, nu ska jag släcka ner i rummet och liggaoch lyssna på vår otroligt irriterande granne som går som en elefant och väcker oss på nätterna genom att stampa i golver, det ni, det är livet!

Något positivt i allt är att jag och rasmus ska handla julklappar i morgon, vi har inte en aning om vad som ska inhandlas men vi får improvisera, det brukar bli bra när vi är i farten.



Jessica


rip

Vila i frid !

Jag hoppas att du kommer till en underbar plats där du slipper ditt lidande. <3


Ledig måndag

Nu har jag hämtat kameran och tagit lite kort på lägenheten, dock har jag inte tagit i alla rum,Nästan inga alls. :P. hela hemmet behöver inte ligga här ute känner jag, men då får ni ist se det som en anledning att komma och titta. haha.
Igår hade vi lite julstök här hemma. vi har faktsikt tjuvstartat med att göra julskinka och klä granen samt börja slå in julklappar.  Jag har tagit lite små bilder.




 





Vardagsum



sovrummet




Dock mycket kvar att göra, ska måla väggar och få dit lite mattor och grejer, men det får bli efter jul.

Nu ska jag sätta mig och plugga. ha en bra dag.




Lördag

I vardagsrummet har vi ett fönster som inte har persienner, och vi har inte hunnit köpa en rullgardin än så det är väldigt väldigt mycket insyn.

Det som är lite halvjobbigt är att dom ser in i hela vardagsrummet, att sätta sig i handduk efter duschen funkar inte, att springa runt i tshirt och trosor har jag inte heller ngn lust med, vetskapen om att tre lägenheter ser rakt in är inte så jätteroligt. så nu sitter jag här och känner mig som på tv, tror det blir en sväng förbi IKEA.

Idag blir det julshopping och sen ska vi faktiskt sätta upp julgranen, jag vet att det är lite tidigt men är inte det nöjet med att bo själva? man får bestämma bäst man vill! : p

hoppas jag kan hämta kameran idag så ni kan få se lägenheten : )


freedag

Det blev ingen skola idag heller, kände att det är viktigare att ligga i fas än att avara en hel dag för en föreläsning. Får väl se på tentan om jag prioriterade rätt eller inte.

Och om några timmar kommer Rasmus och hämtar mig så sk avi till hälla, funderar på att köpa hårfärg, lite mörkare brunt så jag slipper den här uttvättade nyansen som blivit,  Men då sabbar jag mina chanser att snabbt kunna bli blond, vad tkr ni ?

Och ikväll blir det Karlsson på taket med marcus bröder och flickvänner. så dom kommer hit och tar ett glas innan vi går ner.

nu ska jag fortsätta plugga och sedan städa.




torsdag

torsdag morgon,

har inget vettigt att säga, finns mycket viktigare saker att göra än att skriva massa skit här.


kulkulkul noooooot

SE INLÄGGET NEDAN. HAR INGEN MOBIL SÅ NÅS PÅ HEMNUMMER!

Iaf så var jag till frisören idag, jag tror att våra tankar om " mellanblond" var lite annorlunda. för här sitter jag nu som en ljubrun tjej. inte riktigt det som var min tanke. hade jag varit beredd på det hade det varit annorlunda men jag passar inte alls i det. känns helt fel.

Just nu går tankarna kring hur jag ska göra för att förändra detta hår, som student finns inte skit mycket att göra. men brunett var inte min tanke. plus att när jag färgade det blont så sa alla " du är mycket finare i blondt än brun, mycket bättre".  så hur kul känns det nu? och som salt i såren har jag ingen telefon nu.

nu ska få en mycket attraktiv bild på hur jag ser ut nu, så ni känner igen mig på stan, snart kommer tårarna så lika bra att logga ut......


SE HIT!

JAG ÄR UTAN ABONEMANG TILL MÅNDAG!

skulle flytta över så att telefonen står på mig och tydligen så blir man utan abonemang då. vilket är otroligt jävla frustrerande!

men vill ni nå mig så är mitt hemnummer 021-37 22 240.

Jag kan inga av era mobilnummer så snälla skriv ner dom i kommentarsrutan så jag kan nå er.



Fortfarande tisdag

Denna dag gick den med!.

Var och skulle färga håret men då hade färgen jag skulle ha precis tagit slut, så då fick jag en klippning gratis och en ny tid i morgon, life is good!

Har även hunnit socialisera med två av mina fina vänner idag, först på morgonen kom sofia förbi och vi åt lunch tillsammans, sedan på eftermiddagen kom Lisa förbi och fikade och kikade på lägenheten. Man får så mycket energi av att bara ses!

Nu ska jag snart hämta marcus från jobbet, sedan blir det en pw ( power walk). sen hur mycket power det är i promenaden får vi väl se.

Fresten, jag har hittat en perfekt julklapp om man vill ha något personligt men är slut på ideér.
Mamma använder alltid en kalender men den hon har är så fruktansvärt tråkig, så jag gjorde en personlig kalender till henne på internet, jag valde hennes favorit färger och skrev in personliga datum som bröllopsdag och födelsedagar. Mycket roligare än en vanlig i affären, plus att du får det för samma pengar!.

 
Haha nu har jag gjort reklam så det räcker.

jessica

Tisdag

Tisdag, och idag ska det pluggas, ska läsa ikapp lite ifrån gårdagen och bara göra nytta idag.
dock har jag färgningstid 12.00 och vid 14.00 ska lisa och hennes värdmamma komma och hälsa på en sväng, ( hennes "mamma" från USA.) Och jag tycker det är skit jobbigt att små prata på engelska så jag har tvingat lisa att säga att jag är dålig på engelska. då kan det bara bli bättre sen.

Men nu ska jag köra marcus till jobbet, behöver bilen idag så då är det den bästa lösningen.
skriver nog mer sen,


Måndag en aning bättre


Igår efter en otroligt lång dag på jobbet kom marcus och hämtade mig och när jag kom hem hade han dukat upp hela bordet och lagat min favvo mat! Hur underbart är inte det?

Jag skriver sällan om honom och det förmodligen för jag vet själv att det är ganska ointressant att ständigt läsa om andras pojkvänner, och jag tror på något sätt att dom som hela tiden måste skylta med sin kärlek på fb och i bloggen på något sätt vill överbevisa för sig själva att de har det så himla bra tillsammans fast det kanske inte är så. Det är absolut inte så med alla men jag tror att majoriteten lider av det.


Därav p.g.a mina egna åsikter om sådant så skriver jag sällan om mig och marcus här,därför tänkte jag ägna ett litet inlägg åt det. För nu har vi för första gången på riktigt bott med varandra i en veckas tid, och det är en liten omställning, jag har blivit positivt överraskad över hur smidigt det går med allting och hur underbart det är att veta att vi ses till kvällen och inte om flera dagar. Det är samtidigt spännande att upptäcka hur "vår" vardag ser ut,  och inte hur den har sett ut när det är en familj på fyra pers.

Orkar inte dravla mer, men allt är bra med oss och allt lunkar på, har försökt plugga idag men jag är kass på att fokusera, finns alltid något annat som måste göras.


hmm måndag morgon

För att inte ha jobbat på några veckor blir det en total omställning att jobba 7,30 till 21.00. Men det var kul och det gick bra. fick träffa Anna igen och det var kul. blir nog en fika i veckan får vi hoppas på.

Skulle ha infunnit mig i skolan idag. men p.g.a något dåligt som jag ätit så bor jag i det lilla rummet i lägenheten idag. känns så fruktansvärt ovärt att få detta nu, på en kurs som kräver att man har hög närvaro. menmen.

Ska sätta mig och plugga så jag gör något vettigt av min dag.


lördag

Jag har nog lite problem med att vara ensam, jag blir så rastlös!
Började med att jag åkte och handlade, 09.00, vaknade ju när marcus åkte vid 07.00 så hade inte så mycket annat att göra. sedan tog jag en vända ner på stan och gick och kikade lite.

hem och diskade disken från igår, då ringde det på dörren, jag hade tydligen glömt nycklarna i dörren, snälla grannar! dock fick han stå och vänta i typ en minut innan jag kunde öppna för jag sprang och letade efter ett par byxor, gör inte samma misstag igen och öppnar utan att vara fullt påklädd.

Nu väntar jag på barnen, tänkte baka lite pepparkakor och bara mysa, inte så många timmar det gäller men det ska bli jättemysigt! Nu ska jag torka håret och städa upp lite innan det ska stökas ner med pepparkakor.

have a nice day!

förlöjligande av mig själv i brist på annat

Märks det att jag har ruggit tråkigt?









Jag har så tråkigt att jag medvetet förlöjligar mig själv här på bloggen, det rör mig inte ett dugg! haha
Måste se sjukt kul eftersom jag sitter i ett fönster som vetter mot parkeringen. Och så sitter jag här och posar de allra snyggaste poserna. mmm.

still friday

Har nyss klickat hem min första julklapp. vet att marcus nämnt att han vill ha "det" så jag gör en chansning, han är ju så fruktansvärt svår att köpa till!

väntar på sofia som ska klippa sig typ nu, sen ska jag plocka upp henne och sen blir det köpa maaat!

inget vettigt att säga egentligen

booring

Jag känner mig full på livsglädje, jag känner att jag är så lycklig och glad, vet inte varför det känns så men det är bara helt underbart allting.

Jag har precis bakat lite och gått runt och städat och plockat, telefonen har dock ringt i ett så har fått avbruta några gånger men nu är jag klar med allt, sitter här påklädd och klar för att farmor och farfar ska komma. dock får jag inte tag på dom. Farfar som är så stolt över sin mobil brukar alltid ha med sig den, jag hoppas på att dom bara glömt den och att dom snart kommer.

Imorgon ska jag sitta barnvakt! jag älskar dom barnen så det gör ont i mig nästan, ska försöka hitta någon rolig liten lördags godispåse. sen efter det ska jag plocka upp tessan och sedan hem hit och snacka bort flera timmar.
och på söndag är det jobb som gäller, 7.30-21.00. jag ser fram emot det. dock betyder det att en hel dags pluggande försvinner så det gäller att ta igen det imorgon.

Nu ska jag fortsätta tok ringa mina gamlingar och se vart dom är någonstans!

jessica


fredag morgon

Fredag och nu är det låånghelg!  Som "vanligt" när jag är ledig har jag bokat in tvättstugan. hade så sjukt mycket tvätt från flytten och gamla kläder som hittats så jag passar på att tvätta upp allt så att det får kännas lite fräscht iaf.

Idag ska jag plugga, (ovanligt va? ) och sen kommer farmor och farfar hit och kikar lite, hade tänkt om jag skulle baka lite till dom kommer men känner att orken tryter för mig, det är så farligt och baka för det blir alltid över vilket gör att jag känner att jag måste äta upp det så att jag inte ska små äta sen, haha helt sjukt jag vet!

Och ikväll blir det enorm kvalité tid med sofia, vi ska laga god mat och dricka gott vin. Vem vet vart kvällen bär oss sen!

lalal nu ska jag ta tag i allt. ha en bra KALL fredag

torsdag morgon

Ställde klockan på 06.00 för att hinna ut och gå innan uppsala, men efter lite snabb huvudräkning kom jag fram till att jag absolut inte skulle hinna om jag så bara gick en halvtimme. Bra räknat igår kväll!

Ikväll kommer mamma och pappa hit, dom har fortfarande bara sett lägenheten med massa kartonger.


Nu måste jag fixa mig om jag ska hinna se julkalendern, första gången jag "följer" det på 8 år.

jessica

Onsdag

Om ni flyttar ihop med ngn, se till att ha två stycken tv-apparater.
Jag tror det börjar bli fjärde veckan jag missat greys nu. hmm det här med kompromisser har sina för och nackdelar ;) haha . nejdå jag är bara ironisk. men vi har funderat på att skaffa två stycken, ett enromt i-lands problem men eftersom vi kollar på HELT olika program och båda kopplar av framför tv:n ser vi det som en investering, haha bullshit, jag hör det själv.

Upptäckte idag att jag fortfarande går som ungdom på UL och att jag bara behöver betala ca 500 kronor i månaden ist för 1300 som jag gjort detta halvår. det sved kan jag säga! dock har jag bara till 26 feb på mig, men bättre sent än aldrig.

nu ska jag nog lägga mig i sängen och hoppas på att somna, blir en tidigt dag i morgon, sen på fredag kommer älskade farmor och farfar hit och tittar på lägenheten. underbara är dom.

Jessica


1 december

Vad konstigt det känns att ha "vardag" på ett ställe där jag känner igen mina möbler men inte något annat. Allt känns som en smekmånad, det är kul att städa, det var skitkul att tvätta i tvättstugan osv. Snart kommer man nog in i det men jag klagar inte om det dröjer ett tag. Har fått upp lite tavlor nu och en matta, pusselbitarna börjar falla på plats.

Idag är det kursstart i Uppsala, den kursen som jag absolut inte vill ha, när vi ska ha tenta på denna är det salstenta från 08.00 - 18.00. kommer inte direkt bara vara en liten fråga då. Så det gäller att bara vara med från början.

Nu ska jag kila iväg, ha en bra dag!

RSS 2.0