uppsala today

Idag följer fina sofia med mig till Uppsala, dock har jag två timmar i skolan men sen så ska vi spendera tid på stan.

keep on

Även fast jag läser till det jag verkligen vill bli, så finns det alltid andra drömmar också, dom tar jag tag i nu.


ingen är bättre

Jag har väldigt svårt för när människor tror att dom är bättre än andra.
det finns ingenting som gör att en människa på ngt sätt är bättre.
Många identifierar sig i att dom skulle vara mycket bättre än alla andra för att de har ett bra jobb med bra betalt.
Några tror att de är bättre än andra för att de kommer från ett finare område. eller att man har märkes saker. listan kan göras lång.

Sådana människor har jag så fruktansvärt svårt för, hur kan man tycka att man är bättre för att man har vissa av dessa delar? jag ser igenom detta, jag ser att bakom detta" vi tror vi är bättre än er" gömmer det sig osäkra människor som måste ha dyra fina saker för att få en liten gnutta självkänsla. Och jag kan nästan tycka mer synd om dom än något annat.

Någon som är bättre än andra, det är enligt min mening sådana människor som gör ngt för att världen ska bli bättre, volontärer eller läkare utan gränser och sådant. Inte någon jävla märkes jacka. så nu kan ni gärna ta och komma ner på jorden gott folk för när allt kommer omkring så är vi precis lika bra och lika mycket värda.

fick en kula tillbax

blir så irriterad, tappade min plånbok på bussen i fredags, ringde på fredagkvällen och dom hänvisar mig snällt till måndag, dryg som jag är ringer jag på lördagen också och även den tanten hänvisade mig till måndag. då frågar jag om det nu är så att den ligger på bussen om chauffören lämnat in den och den finns där på måndag? till svar får jag att det kan ta någon vecka i värsta fall för sånt kan glömmas.!!!!!

Förstår ni min irritation?! sjukt jävla äckligt system.

sen är det måndag också. Måndagarna de två senaste veckorna har varit lite vemodiga,  Trots att vi bor tillsammans och sover i samma säng så ses vi knapp, marcus och jag. han kommer hem någonstans mellan 18-21, sen är det träning för honom. jag kommer hem runt 18.00 och har plugg att göra hemma, så vi ses på riktigt när båda är total däckade i sängen. Men desto roligare blir fredagen!

Håller på och lagar matlåda och mat inför kvällen nu, känns lite halvsjukt såhär vid halv nio på morgonen, men igår efter jobbet fanns ingen ork och efter att ha målat om och tapetserat i lägenheten hela helgen så var vi slut som artister. Så måndagen i ära bjuder på mackaroner, korv och ärtblandning. kul.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka tidigare till bussen eftersom jag måste ha ett nytt busskort, trist.

 

jessica


suck

säger bara ett ord, MIGRÄN. hejdå

måndag

Första dagen är nu avklarad. gud det är så jobbigt att börja om från början, samtidigt är de roligt att få träffa nya människor och bara få börja om. Hade med mig tre killar från klassen, det är alltid en trygghet, och vi komi samma klass så det är jättekul. Hade fyra timmars lektion i grammatik, grammatik som en normal människa inte visste fanns. haha

Nu har jag ett gäng grabbar här som ska kolla på cross, härligt att höra lite crossljud igen, sommarfeelings. iaf ska jag snart gå och lägga mig, ska åka bussen klockan 06.00 i morgon bitti så orkar inte vara trött.

slut på det tråkiga inlägget,

j

Söndag

Tentan gick sådär, antingen så klarade jag den precis eller så kuggade jag precis, det tåls att se. jag är glad att jag gjorde det bästa jag kunde, sen att det verkligen kändes som en "sätta dit" tenta det hör inte hit, måste ändå klara den.

Efter tentan åkte vi och åt kina buffé, hoppas inte att det var sista gången vi var samlade allihopa.
och som att jag inte fick nog av Uppsala så åkte jag och marcus dit på lördagen, ville visa honom litegranna vart jag är varje dag och så passade vi på att shoppa lite.

Idag har vi bara tagit det lugnt, titta på film och gjort så lite som möjligt. jag ska fixa allting inför i morgon, ny skola och ny klass. suck, känns snart som att jag kommer börja bita på naglarna. gå igenom allt detta igen.

Nu ska jag färga mitt hår,

have fun!

Fredag

Vad handikappad man känner sig när FB inte fungerar.

Försöker hitta motivationen den sista timmen nu, går inte jättebra, känner at det får gå som det vill nu, jag har inte ett dugg lust att göra tentan och har en känsla att det liksom inte spelar ngn roll om jag klarar den eller inte, såklart har det en betydelse men jag orkar inte stressa upp mig.

Nu är viloveckan slut, tror att grannarnao van har "varannan vecka med barnen" för en vecka är det knäpptyst där uppe, sen på fredagar verkar dom byta för då dunstar det satan igen, kuljul.

Jessica

Torsdag med stort T

Det borde vara olagligt att sitta och plugga en hel dag, visst jag har tagit en del pauser och kollat igenom en säsong av one three hill, men man ser det inte som en paus för man sitter hela tiden och tänker på att man ska plugga och vad man ska plugga. tjohej.

har börjat kolla i gramatikboken jag köpte till nästa kurs, haha vad fel jag har haft. jag har ju trott att man ska lära sig den grammatik man läser i gymnasiet och så, men detta är mktmktmkt mer grammatik. tjii fick jag., jag kan bara längta till litteratur veckorna så man får ägna sig åt ngt riktigt underbart!

Tar bilen till Uppsala imorgon, ska plocka upp Mikaela och Tommie och sen hämta tjejerna i uppsala innan det bär av till tenta, och efteråt så lutar det åt att vi går och äter någonstans, dock vet jag inte om man kommer vara så sugen på det eftersom alla spänningar kommer släppa oavsett om det går bra eller inte, men varför inte? :D

marcus har somnat i soffan till ngn film som tydligen var jättebra och jag missade verkligen ngt när jag inte ville titta på den, men eftersom han är helt däckad där ute så antar jag att den inte var så bra trotsallt. haha
ska snart väcka honom så han inte får nackspärr, men tänkte hinna läsa igenom allt plugg en gång till så jag kan somna utan att känna att jag inte gav allt idag,

Någon otippad i huset spelar as hög musik, jag störs absolut inte men kunde dom inte välja ngt bra istället? spelar ngn form av typ eddie medduza*stavning*, inte direkt något som är behagligt. haha men vi tar igen det sen när vi har fest...

börjar smått ångra koffein intaget nu på kvällen,


onsdag

snacka om plugg igen? fyfan vad ni måste tycka det är tråkigt att läsa om min plugghysteri.
so no more talk, kan bara säga att jag känner mig lugn, men det är falska känslor, imorgon kommer nog tårarna. haha

iaf så var vi i skolan idag för första gången på nästan en månad, var kul att träffa tjejerna igen. dock var jag och mikaela helt borta idag, vi missade bussar, tog fel på bussar och var helt borta. men pga det fick vi oss en god fika i väntan på bussen, det tackar vi inte nej till.

tycker seriöst att det ska bli riktigt tråkigt att lämna min basgrupp med alla tjejer, det suger och jag känner att jag inte alls kommer h alika tur i nya klassen, jag kan bara hoppas på det.

sofia sa till mig att vi får ta igen för tiden vi inte kan ses nu när jag pluggar sen när vi är mammalediga, hur ska jag tolka det? haha

nu ska jag läsa om romer och sen ska jag pausa med film, livet är för kort för att hettsa upp sig.

j


en sån dag

Unnade mig själv en pluggpaus och gick ut och gick med marcus, vi gick från oss till rönnby och tillbaka, det var skönt att få koppla bort tankarna en stund.
Sen nu ska jag sätta mig och göra ett sista ryck innan jag bokstavligen däckar i sängen.

Nu när jag har haft jullov i snart en månad och varit hemma själv på dagarna så har man skapat sig slöa rutiner,
jag vaknar med marcus vid 06.00, då flyttar jag mig in i soffan och lägger mig framför tv.n och sover till klockan tio. sen fördriver jag tid till klockan är 15.00 då brukar jag somna ungefär två timmar innan han kommer hem. så nu är det bara till att vänja av sig när skolan drar igång.

Känns fortfarande konstigt att jag på måndag ska börja en ny skola och helt ny klass, känns grymt tråkigt att lämna tjejerna, hade gärna gått nått år till med dem, men så är det och vi får se vad engelskaparken kan bjuda på på måndag.

nu försvinner jag in i kunskapen och demokratins former. byeee

J

inget liv

Suttit i sträck framför datan och pluggat sen 07.00 prick. Åt snabbt min matlåda framför datan och hjärnan går på 5000 varv i minutet. frågan är om det går in lika snabbt som det går ut.

räknar med att sitta minst lika många timmar till.

måndag

Denna vecka kommer vara som ett mörker, allt kommer att handla om tentan på fredag.
Ska spendera min dag på bibblan med Mikaela idag och de kommande dagarna gäller det att bara plugga in allting. Känner mig jättetråkig nu men så är det och jag måste prioritera skolan precis så som alla andra prioriterar att gå till jobbet.

så nu ska jag pallra mig ner till bibblan, ska utnyttja att jag kan åka som barn på bussen i två månader till.

J

lördag/söndag

Lisa och charlie har precis åkt, vi har ätit mat, druckit vin/cider/öl och bara snackat en massa skit,varit en trevlig kväll, dock hamnade vi alla i matkoma efter varsin pizza i början av kvällen, att man aldrig lär sig.

Tidigare idag så var vi och köpte min telefon, känner mig hitills jättenöjd, så skönt med en bra telefon äntligen. och väl ute på erikslund mötte vi jocke och linda så vi tog en fika med dom på brynolf, en social helg har det varit

Men nu ska jag sova och i morgon är det pluggapluggaplugga som gäller, fyfan vad slappt jag tagit det, och nu är det mindre än en vecka kvar till tentan. panik.

godnatt

Lördag

Lööööördag.

Och jag ska ge mig ut och köpa en ny telefon idag ( kors i taket). Har haft en sketen samsung nu 1,5 år och jag är så trött på att jag inte ens kan ändra ringsignal eller ta emot mms. oldfashion. Så nu slår jag till på ngt nytt och saftigare!

Sen ikväll kommer Lisa och Charlie så ska vi äta och dricka lite sen får man se vart kvällen tar vägen, dagen ska iaf spenderas till att plugga, booring.

J 

Fredag

Efter att ha kollat på paranormalactivity så är jag livrädd när saker som inte kan förklaras händer, som nu när jag låg och sov så vaknade jag till av att en dörrsmällde igen. ingen ytterdörr för det låter på ett annat sätt, utan en innerdörr. Smög upp och skulle kolla vilken dörr som smällt igen av någon anledning, men då är alla dörrar öppna. skit skumt.  Så jag flyttar mig ut till soffan och lägger mig för att sova framför tv:n ist. då innan jag ens somnat hör jag en kraftig dunst igen av en dörr som smäller. nu är jag helt säker på att det är innefrån datarummet, men när jag tittar ut mot dörren är den fortfarande öppen. förstår ni min rädsla? har ni sett paranormalactivity så förstår ni verkligen min rädsla. Jag hoppas att det kan förklaras i att det var ngn grannes dörr som smällde, eller lastbilen utanför. hoppashoppas. haha

Iaf så är jag uppe i ottan för jag och min bror ska åka till kopparberg och hälsa på våra föräldrar, dom har ställt upp husvagnen där på säsong och vi har inte satt vår fot där på ett halvår nästan, så nu tar vi oss i kragen och åker dit en sväng på lunch. vi hade en diskussion om vem som skulle köra,

J- men ska inte jag köra då om det är halt och så? jag kör ju försiktigt.
R- kör inte jag försiktigt?
J- men jag är ju äldre? då kör jag ännu bättre.
R- ja men då kommer vi aldrig fram, jag kör!

sen tog liksom diskussionen slut, jags ka kämpa för min sak när han kommer och plockar upp mig.

fresten har jag hittat en mobil jag ska köpa. ÄNTLIGEN ngn i min smak!

Jessica


2010

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Tog studenten och började Universitetet, samt började på ett nytt jobb. 

Har du några nyårslöften?

 Ohja! det vanliga, bli nyttig, njuta mer av livet, spara inte slösa. haha

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

 Nope men släktingar blev föräldrar.

 Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

 riktigt sucker på datum, men studenten glömmer man väl aldrig, och 1 december när jag flyttade hemmifrån är också ett datum att minnas.

Vad var din största framgång 2010?

 Att jag ensam började på ett universitet i en annan stad, det var en enorm vinst för mig, samt att lyckades få så underbara vänner därifrån.

Största misstaget?

 Att jag låter rädslor styra mitt liv, och att jag begränsat mig själv beroende på vad andra tycker och tänker om mig, no more!

Bästa köpet?

 men gud ingen aning, förmodligen byrån jag fyndade för 75 kronor, inte helt fel.

Vad spenderade du mest pengar på?

 Önskar att jag kunde säga kläder eller ngt mer viktigt, men tyvärr är det nog på att ha ätit mat ute.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

 Alla i min omgivning har gjort mig glad i år, speciellt marcus.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

 haha enda jag kan komma på som absolut kommer påminna mig är "mikrofånkåt".

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

 För min del var det absolut ett bra år, speciellt om man jämför med helvetesåret 2009. Nej all cred till 2010.

Vad önskar du att du gjort mer?

 Jobbat mindre och rest mer, var knappt ledig en dag i sommras, hade varit skönt med lite semester.

Favoritprogram på TV

 favoritprogram? oj ingen aning, kommit massa nytt 2010? nej kommer inte på ngt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

 Hade världens hemskaste fyspass med Jonathan i skolan som gjorde att jag fick sådan träningsvärk att jag var tvungen att väcka marcus på natten för jag ville vända mig i sängen men klarade inte av att göra det själv. haha
På kvällen firade vi med alla vänner hemma hos marcus. riktigt bra födelsedag.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

 Fyfan. min stil 2010 har varit så bekväm och tråkig och oinspirerande att det inte är klokt. ska verkligen bli ändring med det 2011, har dock varit mer intreserad av heminredning än kläder på sistonde.

Den bästa nya personen du träffade?

 Jag kan inte välja bara en, träffade många underbara människor genom jobbet jag började i sommras, och jag har träffat tjejerna i skolan som också är jättebra! underbart år med nya människor.

Något du lärt dig i  år?

Att det är viktigt att unna sig saker ibland och att när man är stressad bara släppa allt och åka iväg, innan studenten när jag var sjukt stressad tog marcus med mig till Gräsö, vi spenderade helgen där och sen har man ny energi. åk bort nån dag!


firande av lisa

Kom nyss hem från lisa och peter, Vi åkte dit med Terese och Emil och överraskade lisa på hennes föedelsedag. Skit kul när hon blev helt paff. Iaf så köpte vi hem Kina mat och snackade en massa skit. sedan spelade vi ngt sjukt spel där man ska gissa på olika frågor vad dom andra tycker och tror om en, haha fyfan vad vi skrattade. Skenet bedrar.

Men på slutet började vi flabba åt allt och vi blev alla blöta i baken för vi suttit så länge så det var dags att kila hemmåt. men grattis igen Lisa och hoppas att du blev nöjd med din kväll.

nu ska jag försöka sova lite även om det låter som att grannarna ovan spelar fotboll med en medicinboll, hoppar hopprep när de väger 150 kg/ hammrar i golvet/ möblerar om dagligen, ja ni fattar vinken.
Idag fick jag spel efter att de började låta 06.00 och fortsatte hela jävla morgonen, så jag bankade i taket, och det blev ÄNTLIGEN tyst, iaf i en timme. Vet hur tjurigt det låter men fan irriterande det är när folk visar noll respekt så tidigt på morgonen. sådeså! ha

J

Onsdag

Tror min fina förkylning satt sig på bihålorna, fuck för att vara sjuk näst sista veckan jag har att plugga till tentan,

Gårdagskvällen spenderades iaf med Emil, Terese och André och Klara, Vi köpte mat och kollade på film och snackade lite skit, Bra initiativ.

Och nu på morgonen väckte marcus mig och bad snällt om skjuss till jobbet. då frågade jag hur han skulle göra om jag sade nej ? ( han kan inte köra bil). Men fick inget svar tillbaka. hah

Och i eftermiddag väntar begravning, en begravning vars hennes närmsta släkt inte ens har mage att dyka upp. Där skiljer sig mina åsikter med delar av min släkt, en sista gång kan man väl visa en människa den respekten att dyka upp på ens begravning?  Jag ska iaf snörvla mig dit.

Nu ska jag gräva ner mig i litteraturen.

ciao

måndag hela veckan

Känns som att världen har något emot oss för tillfället.
Jag blev sjuk i går och låg däckad hela dagen i feber och halsont, sen mot eftermiddagen ringer marcus och berättar att han skadat sig i skidbacken och dragit ur axeln, så det var bara att vänta på att dom fort skulle komma hem och sedan åka till akuten där det spenderades alltför många timmar för att det ens ska kännas värt att betala skatt.

Iaf så mår han helt okej nu men är helt invalid, jag får köra honom till jobbet och göra allt. Tycker så sjukt synd om honom när jag ser hur jäkla ont han har det, och nu när jag är hemma och är sjuk kan jag inte ligga ner och ta det lugnt heller för jag måste plugga till tentan nästa vecka.

ha en bra måndag

sjuk

Söndagen spenderas i soffan under två täcken och en drös med papper.
Fick feber igår kväll och halsen är helt igenbommad, det känns inte sådär jättekul med tanke på att jag har en vecka på mig att plugga nu. Jag ligger iaf här och tycker synd om mig själv i min ensamhet då marcus inte heller är hemma.

Nu orkar jag inte skriva mer,

j


RSS 2.0