gone baby gone

Har inte uppdaterat något för jag har "bott" i uppsala denna vecka, nu är jag hemma och jobbar för fullt så ni lär e höra av mig på ett tag nu heller, vi får väl se. : )

ingen ström

Hade ett riktigt strömavbrott här, allt släcktes ner och Ica nedanför stängde.
Blir nästan irriterad att jag blir så handfallen när strömmen bryts. Det finns ingenting att göra? Ingenting?
Visst jag pluggade lite med det är svårt när man inte får något riktigt bra ljus. Man ska ju inte heller öppna kylskåpet i onödan så att kylan släpps ut, så att jag var hungrig gick inte heller att tillfredställa. Ett behov vi människor skapat oss som vi absolut inte skulle kunna klara oss utan.

Undra hur världen skulle ta det om det blev strömlöst? Hur sjukhusen fungera? matbutiker osv? Vi tror att vi har så mycket makt här i väst, men om strömmen går är vi väldigt maktlösa.

Nu åter till min " plugg paus" som varat ett tag.

Jar of Heart

Sitter och lyssnar på en jättebra låt som jag faktiskt inte hört förut, Christina Perri - Jar of Hearts. Lyssna på den.




Igår var det 1 års kalas för Joline, I present från marcus och mig fick hon ett sött rosa klädset,





Jag vet inte varför jag föll så mycket för den här tavlan, den är inte särskilt fin eller så, men jag älskar att den inte riktigt passar in i sovrummet. Känns som att allt ska passa så bra ihop så då "passar" tavlan bra in eftersom den inte passar. Det är nog bara en fas av opassande jag går igenom men jag älskar det!



På kvällen vid 21.00 blev vi jättehungriga så jag ställde mig för första gången i mitt liv och stekte pannkakor. Jaghar på riktigt aldrig gjort det förut men dom blev helt okej. dock blev de bättre och bättre ju längre jag höll på. som ni ser så är den första pannkakan på talriken inte sådär jättelyckad.

Nu fick ni en del av min söndag. Nu ska jag plugga och sen imorrn bär det av till Uppsala för att sova där till på torsdag, tentaplugg på hög nivå nu, vill inte känna mig osäker på min sista tenta innan sommaren, fyfan att behöva göra om den i augusti.

Jessica


Löpning

Bra början på fredagen, Körde marcus till jobbet vid 07.00 och åkte direkt därifrån till björnön och sprang. Känns riktigt skönt nu efter att jag duschat och landat, perfekt start.

Idag ska jag vara barnvakt till lilla joline, ska försöka hitta en bra 1 års present till henne och sen ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, Lisa kommer över ikväll och håller sällskap det blir toppen.
Sen ska jag iväg och hejja på marcus, han tävlar i sthlm i helgen så jag åker upp i morgon.

Nu ska jag ut och ta vara på dagen, gör det ni med!

Jessica


I´m in love

Marcus fyller snart år, detta är fjärde gången jag firar hans födelsedag och varje år är det samma sak.
Han säger ngt han önskar sig i förbifarten i början på januari. Jag snappar ju upp det där på en gång för jag vet att han kommer glömma bort att han önskat sig det så det blir en perfekt överaskning.

Nu till problemet som händer varje år, 1 vecka innan den stora dagen får han för sig att han måste ha just den där grejen nununu. det är som att han glömt att han vill ha det och sen kommer på det lagom till födelsedagen.
I bilen igår berättade han att han skulle åka nu på fredag och köpa den här grejen för han vile ha med sig den upp på crossen nu i helgen. Jag försökte med att det är mycket pengar och han ändå inte kommer ha ngn användning för det, men det hjälpte inte.

Och eftersom jag inte har någon aning om vad jag annars ska köpa som jag vet att han skulle bli glad för så åkte jag idag och köpte presenten, tänkte att han kan väl få den en vecka innan det spelar ingen roll.

Nästa år tänker jag inte köpa något han önskar sig. haha

Jessica


Student, javisst

Jag satt vid frukostbordet i morse och beklagade mig över att jag var tvungen att åka till skolan idag.
Jag fick inte så mycket medlidande när det kom fram att jag bara har tre lektioner till sen är det sommarlov för min del. Tanken slog mig igen hur skönt det är att vara student, okej ångest över tentor, studielån och allt annat räknas inte in just nu, Just nu är det bara jäkligt skönt att vara student.

Ska snart pallra mig iväg till Uppsala, lyxar som sagt til det med bil idag, sen ska jag stanna kvar och plugga lite.
Är det någon som har lust att gå femman på björnön ikväll så hojta till.

Jessica


F**kin' Perfect,

Sitter och tittar på pinks video F**kin' Perfect, har ni sett den? den är ganska dramatisk men riktigt bra. Tror faktiskt att bara den videon kan hjälpa många unga tjejer som känner att de inte har något att leva för, det blir bättre. http://www.youtube.com/watch?v=ocDlOD1Hw9k

Kollade igenom " det blir bättre" avsnitten på play. Dom är väldigt gripande. och jag tycker att dess syfte är riktigt bra. Dom säger i början att dom spelat in dessa avsnitt för att hjälpa unga och förvirrade människor att det faktiskt blir bättre, skiten tar slut. Tycker att det är bra och fint att kända människor gör sig till förebilder, jag tror att det är väldigt viktigt.

Nu sitter jag här och lyssnar sönder ännu en låt och sen ska jag ut i spåret med Ida och träna lite, välbehövligt.

Jessica


Det faller

Det finns inget mellanting på vädret, antingen jättevarmt eller regn.
Har varit så trött nu sista veckan, är nästan som i koma. Tydligen så ligger jag och pratar med marcus innan han åker till jobbet men det finns det inget minne av när jag vaknar några timmar senare. 

Har tagit en vända med Sofia idag, tog en lunch på IKEA och handlade mat, nu sitter jag här med pluggböckerna på en sida och "topp hälsa" på min andra, samtidigt som jag avnjuter goda jordgubbar med regn utanför fönstret.

Jessica


En dag i taget?

Idag har varit en sådan dag som jag suttit och tänkt på min framtid, hur vet jag att jag kommer vilja jobba som lärare om fem år? om jag ens kommer att passa som lärare? Kommer jag brinna lika mycket för det då, som jag gör nu? Kommer det att kompensera upp för alla studieskulder jag har? och den usla lönen jag kommer dras med livet ut? Ska man göra karriär? hitta något mer välbetalt att arbeta med? När jag ändå pluggar och har bra betyg i grunden kan man ju se till att ha det bra ställt i framtiden? Eller kommer jag älska lärarjobbet? Ja ni fattar vinken?

Jag känner lite som så att jag fortsätter att plugga, eftersom jag inte blir nå klokare så kan jag lika gärna skaffa mig en utbildning, ett yrke som jag sedan jag var liten drömt om att bli, det är sjukt nördigt att drömma om att bli lärare kanske men jag har verkligen gjort det, Jag tycker att det är grymt synd att man ska behöva tänka i de ekonomiska banorna när man väljer yrke. Jag har alltid resonerat som så att det är viktigare att man trivs på arbtetet än att man tjänar mycket pengar. Men om man ska vara realistisk så måste man tjäna för att överleva så man kan inte drömma bort sig helt.

Men jag vet precis varför jag velar och tänker såhär, för såhär är det en vecka i månaden, helt sjukt hur förändrad jag blir som människa. Nedstämt, ointresserad och trött. Har sovit fem timmar mitt på dagen idag, det ni..

Nu ska jag sociala med mannen här bredvid mig, passa på när vi är hemma samtidigt.

Jessica


The Blue

Var ute och sprang i regnet imorse, Klockan 06.00 på morgonen snörade jag på mig löparskorna och gav mig ut på en liten runda. Jag älskar att springa i regn så det gick lätt som en plätt. Blev inspirerad när jag träffade mina "gamla" uppsalatjejer som allihopa är duktiga på att träna, så nu jäklar.....

Har bakat muffins med hemmagjord maräng som topping, inte så vanligt, inte jättelätt men super gott, lägger upp bilder på det här i bloggen sen. Är inne i en riktig bakperiod, tur att jag inte tycker att det är lika roligt att äta det :P Gjorde förra veckan en "studentmössa tårta" som jag ska baka till rasmus student, som garnering var det egengjorda marsipanrosor. Det var riktigt roligt att baka den och ännu roligare när resultatet blev som man tänkt sig....

Håller fortfarande på att kolla på BigBrother men jag fattar gentligen inte varför, så tråkiga människor som det är kvar nu är helt otroligt. Det händer inte ett skit, varför röstade vi ut Rodney och Katerina? två människor som var dryga, men det var iaf lite tv. ..

Nu ska jag leta studentpresent på internet sen checka in för att ge mig ut på en löptur i morrn igen för att sedan jobba kväll.
Hadet!


Pictures

I måndags stannade jag kvar i Uppsala och sov hos Ivana, vi drack rosé på hennes tak i solen, åt jordgubbar bland alla andra studenter i eko-parken och kollade på film med hennes korridorare. Uppsala är ju så fint på sommaren, för mig har Uppsala alltid varit laddat med ångest iochmed pendling och skolan, men nu ser jag helt andra sidor.

På tisdagen träffade jag mina "gamla" uppsalatjejer, Låter fel o kalla det för gamla då det bara är ett halvår sedan vi gick tillsammans, men det var iaf jättemysigt och skönt. Man får en extra energikick såhär inför slutet på skolan. Sen ska vi försöka ses i Juni igen. Jag hoppas på oss där.

















Underbara sommardagar!


Måndaag

Godmorgon måndag.

Har drömt helt sjuka drömmar inatt. varav en mardröm så för att kunna somna om läste jag alfons åberg som vi ska läsa till idag. helt sjuk litteratur lista på den här kursen, ganska skönt att avsluta med det ändå.
Idag äre Uppsala som gäller, har 2 h lektion och sen ska jag sova kvar hos Ivana.

Nu ska jag försöka få upp låset på min cykel som alltid vill krångla...

Jessica

mammor inte som mammor?

Vad är det med det här samhället och klaga på andra mammor? tycker man själv att man är så himla bra eller är det egentligen dåligt samvete över sina egna handlingar som gör att man går till mottatack på andra stackars mammor. Bloggare kan inte skriva om deras liv som mamma för de får tusentals människor emot sig om barnet skulle råka ha en lite för varm mössa på sig osv. Vilka är det då som dömer andra mammor? jo mammorna själva...Tror att det sällan händer att män reagerar på hur andra tar hand om sina barn om det inte är skadligt eller olagligt. Vi kvinnor som aldrig kan stötta och glädjas åt varandra. fyfan för oss.....

Att jag ens tar upp detta ämne är p.g.a. att jag lånade min pojkväns brors lilla dotter och tog med henne på en låååång promenad till affären. När jag kliver in i affären märker jag att många tittar konstigt på mig, har alltid tyckt att folk gör det men absolut inte på det här sättet.. När jag går förbi fruktdisken ser jag hur två kvinnor håller i varsin påse frukt och stirrar ut mig totalt när jag går förbi, jag tittar strängt tillbaka och dom viskar ngt till varandra och skakar sedan på huvudet. Lite längre fram i mitt handlande hamnar jag bakom ett äldre par i kön, * här ska tilläggas att damen försökte viska men förmodligen hörde hennes man dåligt* vilket gjorde att jag hörde precis vad hon diskret skulle viska... - Det där är ju bara tragiskt! sade hon och gjorde en menande nick bak åt mitt håll..

Ska jag vara ärlig trodde jag nästan inte att det var sant? De här människorna trodde alltså att detta var mitt barn i barnvagnen och tyckte att det rent utsagt var förjävligt att jag var så ung mamma eller vadå?`Hur sjukt är det inte? och vilka är dom att döma om jag skulle ha skaffat barn i  min ålder. För det första kan de inte ha en aning om min ålder då det är svårt att veta när folk är mellan 20-25.. för det andra så har väl inte de någonting med saken att göra om jag går runt med en barnvagn? och för det tredje... vilka är dom känna sig stött av jag att skulle ha haft ett barn`?..... Tänkte ett tag ta upp telefonen och ringa någon för att på ett snyggt sätt i luren förklarat att jag är barnvakt, men i samma stund kände jag att de gott kunde få tro vad de ville, jag skiter fullkomligt i det.

Men inser ni hur sjukt samhället är? mot alla mammor? Som att det inte skulle vara krävande nog att vara mamma så ska samhället döma en. Eller samhället och samhället, snarare andra kvinnor och mammor.

Jag tycker att vi kvinnor ska sluta vara så jävla avundsjuka och högfärdiga mot varandra och bara inse att vi är inte mer än människor som försöker göra vårt bästa.

Jag och mig

Umgås inte med människor som tar energi, det är bara du som förlorar på det i slutändan.
Jag tröttnade och lovar härmed mig själv att aldrig utsätta mig för det igen.
Den viktigaste personen du har i ditt liv är du själv först och främst, ta hand om den människan!


Weekend

Helgen har gått så fort men varit helt underbar. I fredags slog vi till med en Tacokväll! så det var fullt hus här med Clara, André,Emil och Theres och Marcus och jag förståss..Sen upp och jobba 12 timmar på lördagen, gick förvånansvärt smärtfritt, fick en lunch med Theres och Clara och lite snabb shopping på rasten. Och direkt efter jag slutade åkte jag ut till de andra och firade Valborg ute på landet. Valborg ska firas på landet och så är det bara. hah.

Åkte med världens jävla otrevligaste taxi hem som körde på fel sida av vägen, vinglade och var allmänt otrevlig och arrogant!

När vi vaknade upp på söndagmorgonen insåg vi snabbt att vi inte hade ngn frukost så vi åkte hem till mamma och pappa och fick pannkaka till frulle! *underbart gott*. Efter det tog vi en tur ut till Martin för att hjälpa honom att städa efter gårdagen och fika lite med honom. Theres och jag fortsatte sedan till IKEA där vi nog spenderade närmare två timmar och fick en massa inspiration, hon ska flytta till Västerås i Juni så hon har en hel lägenhet att inreda...

Nu ska jag deklarera *sista minuten* och plugga lite, tillbaka till Uppsala idag och börja ny kurs, litteraturlistan är lååång men lätt, bland de utvalda finns Hans och greta b.la.


RSS 2.0