Tenta tisdag, tvätt tisdag

Har suttit hela dagen och skrivit på tentan, ändå hade jag bara en fråga kvar men jag gör tusen saker mellan varje mening jag skriver, hade t.ex. tvätt tid idag vilket tog enormt mycket tid. men nu är jag äntligen klar med tentan och det är otroligt skönt!

Har varit som ett nervvrak mot stackars marcus under tiden jag suttit och skrivit, så jag passaade på att baka hans favvo muffins medan han var borta så det blev en glad överraskning när han kom hem. små saker som kan göra så mkt.

nu ska jag hoppa in i duschen och sedan titta på DH, bara koppla bort hjärnan ett tag. sedan är det uppsala imorgon som gäller, ny månad och ny kurs!

Jessica

Måndag kväll

Idag har det varit en bra dag,
Spenderade halva dagen på bibblan med Mikaela för tentaplugg, nu har jag bara en fråga kvar som ska bli klar i morgon. Väl hemma så kom Jimmie och Ida förbi och tittade på lägenheten och vi bjöd på lite fika.
När de sedan hade åkt var det bara att kastas in i vuxenvärlden och betala räkningar, jag kanske är sjuk men jag tyckte det nästan var roligt. Kan vara p,g,a att jag insåg att jag får mkt mer pengar kvar än vad jag trodde. alltid något! Sen är det en massa försäkringar och grejer som vi fixat också, det tog hela kvällen det!

Det känns riktigt bra det här, känner att jag känner mig mer hemma för varje sekund som går, sedan kommer ju alltid tillberga att vara HEMMA, det kan jag ju inte komma ifrån. men det är nog bara normalt!
Imorgon är det tvätt tid 07-10. ska försöka prova att vänja oss vid tvättstuga innan vi kopplar in våran egen tvättmaskin för att se om vi orkar hålla på. Vore ju skönt att få lite mer space i badrummet.

Ska lägga in bilder på lägenheten sen men min kamera är spårlöst försvunnen, ska hem (till mamma och pappa) och kika om jag kan ha glömt den där.

Jessica


måndag morgon

Varför kan jag inte sova? Ska inte vara borta förrän till 10.00 men ändå ligger jag klarvaken 06.00.
Smög upp så jag inte ska väcka M som jag råkat göra varjegång jag ska smyga upp.
Tände alla julstjärnor och tog med datan till köket, här är jag nu och lyssnar på folket i huset som försöker smyga ner för trapporna utan att störa "sovande" grannar.

Tanten och farbrorn ovanför oss träffade vi första dagen, farbrorn har något fel på benet så han slår det i backen när han går, något som jag tror väckte mig i morse faktiskt, det dunkade rejält i golvet, han kan ju absolut inte rå för det stackaren, jag får vänja mig helt enkelt!


flytten

Nu är vi "hemma". Känns så fel att säga hemma på ett ställe man inte spenderat mer än en helg på, men ändå så känner jag hur jag stormtrivs, att det är här jag ska bo!

Vi började i lördags och flyttade allt, resten av helgen har vi bara plockat upp saker och fixat och donat, några vändor till IKEA har det också blivit, alltid kul att få hem lite nytt. Dock vill jag ha allt klart idag men det går inte riktigt, det får mer komma med tiden känner jag.

Sofia är nyss, vi åt mat och hon kom med en super fin inflyttningspresent. Något som jag och marcus stått och kollat på men aldrig köpte. Hon är guld värd ska jag tala om!

Nu ska jag lägga mig i badet och imorgon blir det bibblan igen. RÄKNINGAR ska oxå betalas, finns alltid nackdelar med att flytta ;)

jessica


min underbara fredag

Bara över en natt kom en dunderförkylning och nu ligger jag i ett hav av snorpapper.

Min dag har bjudit på väldigt mycket känslor, började med att jag och mikaela tog en brunch på donken medan vi åkte till Uppsala. Börjar dagen med ett prov på en bok som kändes sådär men jag tror det gick bra.
Därefter skulle vi få reda på vår tenta, den tentan vi skrev för en månad sedan när jag sov tre timmar och bara tok skrev. Jag har inte kommenterat den tentan så mkt för jag har varit stensäker på att jag kuggat. Så natten till fredagen sov jag knappt alls utan har haft en klump i magen inför detta.
Tror ni att känslan var skön när jag fick tillbaka den och såg att jag klarade den ?! : )
Alla vi tjejer klarade den och jag har nog aldrig sett oss alla så lyckliga som idag, för en tenta? haha sjukt skönt att jag klarade den iaf.

Väl i Västerås igen åkte jag till nya lägenheten och fick nycklarna, fick titta på förråd och lite praktiska saker, därefter raka vägen hem för att mötas av världens bästa familj som omfamnar mig som gratulation till att jag klarade tentan. ( förstår ni då vilken oro jag haft i 25 dagar?). Iaf så gick vi alla fyra ner och packade upp alla mina saker i hallen, blev många svordomar och förvånade miner hur jag kan ha saker för ett helt hushåll på ett rum,haha. Efter det köpte vi pizza och slizade upp till varsitt glas vin.

Som ni förstår har min fredag, sista fredag som jag står skriven hemma varit otroligt bra, nu ska jag inte flytta 10 mil, det är knappt 1 mil. Men det är själva känslan att skriva en annan adress under namnet.
Klockan står ställd på 07.30, vi ska vara i god tid så att vi slipper vara klara sent lördag kväll. dock borde jag kanske sova nu men det är inte så lätt med alla intryck plus att jag sover i soffan p,g,a mitt otroligt tomma rum.


Ni är inte bortskämda med långa inlägg, kan bero på att jag sitter vaken och tv-utbudet suger. men här har det iaf, kommer nog inte vara inne på internet i helgen, ska packas upp och jag vet inte ens om det är installerat och klart än, håller tummarna för att marcus kirrar det där.

Ha en trevlig helg så ska jag luta mig ner bland förkylningsbassillerna och sova.

godnatt


just like that

Imorgon är det sista natten jag bor hemma. känns lite små skumt att kalla ett annat ställe för hem när jag bara haft ett i hela mitt liv. Dock blev det ännu jobbigare när mamma blev helt tårögd när vi pratade om det sist. Kommer nog fälla en och annan tår jag med ska jag säga!

Idag har jag faktiskt spenderat kvalité tid med min bror, åkte till mammas jobb och handlade lite fina saker och sedan satt vi och pratade läääänge om allting, måste ta sig tid för sådant ibland.
Imorgon är det bil till Uppsala som gäller, hoppas hoppas på att det inte är snöoväder, är inte ett dugg kul att köra bil då.

har tuusen saker att göra nu och sedan (prioritering 173635) måste jag plugga till provet imorrn.


humööör

har jag drabbats av dåligt morgonhumör? känner att inläggen jag gör ngn minut efter att jag vaknat alltid är irriterade eller arga. haha iaf så är jag på bra humör nu, åkte in och träffade marcus nu på morgonen. Alltid lika mysigt när man vart ifrån varandra.

Har suttit hela morgonen med adressändringspapperna och skrivit på och grejer. Inte bara ett med att flytta.
Iaf så är det skit mysigt att bo mellan alla flyttkartonger nu bara några dagar innan det bär av, när man vet att det inte är föralltid så känns det mkt bättre. haha

Nu ska jag GÅ ner på stan och inta biblioteket mer mikaela för en pluggdag! funkar mkt bättre att sitta på biblioteket där internet är så segt så man pallar inte att gå in där och det finns inga andra störningsmoment.

have a nice day


onsdag

Jag har skrivit ett inlägg i två dagar nu och sedan bara raderat det, jag är upprörd och vill skriva om det vilket inte brukar bli så bra när man lugnat ner sig och känner paniken att fel människa kan ha läst det.
Men jag börjar bli trött på att vara alla till lags och vara den snälla flickan. Jag vill inte vara alla till lags och jag vill absolut inte vara den snälla flickan alla kan luta sig emot.

Jag ska lära mig att vissa människor inte är värda att lägga ner energi på, vilket jag alltid gör misstaget att göra såklart.


Nu ska jag åka till stan och om några timmar träffa mikaela.
have a nice day


måndag igen

Jag måste erkänna att jag var ivrig som trodde vi skulle kunna packa ner hela lägenheten på fredagskvällen.
Vi har hållt på iprincip hela helgen, har ju dock hunnit med kvalité tid med sofia och firande av marcus pappa men ändå. Så nu står sängmadrassen i vardagsrummet/köket medan hela sovrummet är fyllt av packning. Nu är det inte långt kvar, ska bli så sjukt kul!

Idag väntar återigen Uppsala som fått klara sig utan oss på en vecka,



Jessica


pappa

Brukar mejla lite skol saker till pappa som han skriver ut åt mig,
Då skriver jag alltid ngn mening i form av " ha en jättebra dag på jobbet, pussochkram".
Men jag får aldrig något svar av honom.
Så då påpekade jag det för honom i förrgår och då sa han det att han inte riktigt visste vad han skulle skriva.
Men idag fick jag svar på mejlet, haha tyckte bara att det var så himla gulligt!

Hej din lilla pussgurka

Hoppas du får en bra helg och att ni inte jobbar för hårt med att packa.

Jag skrev ut det du skickade, lägger det på köksbordet  Krammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm




ännu ett svar till fia

du kan GLÖMMA lampan för 3700. såg att dom reade ut underkläder på myrorna, det blir nog din julklapp:)


morfar

det är inte jättevanligt att det plingar på dörren när man inte förväntar sig att det ska komma någon.
Men för bara en liten stund sen plingade det och då var det morfar som kom.
Låter kanske inte så konstigt men i mitt liv är det ganska ovanligt, Vi ses tre gånger om året, vid jul och våra födelsedagar. Trots det så bor vi bara en mil ifrån varandra. Vet inte varför det har blivit så men tror att alla bara har fullt upp med sitt.

Iaf så gjode det hela min dag, långalånga stora morfar som alltid luktar mycket parfym. bara vi kramas hejdå så luktar jag alltid i håret dagen efter. kusligt.
Iaf så ska vi umgås lite nu så det blev inte mycket plugg för mig idag, men jag prioriterar dessa stunder.

Imorgon ska vi bjuda på tårta på praktiken och sen bär det av till marcus och packa.



Svar till Sofia

då kör jag väl med på en sådan då :P

Du får ge mig en snygg önskelista så ska vi se vad tomten kan göra :)

hon gjorde det igen

varför varför varför måste allt pinsamt hända mig ?

Pappa sitter i ett viktigt samtal med sin chef i telefonen när det ringer på dörren.
han springer istället och hämtar mig, som precis är klar i duschen och påväg ner i bara handduk och blött hår.
Jag tror såklart att det är farfar eller ngn annan släktning eftersom det inte vanligtvis plingar på dörren annars.
men tjiiii fick jag. Utanför står en snygg kille i 25 års ålder.

Ni skulle ha sett hans blick, han blev så chockad och nervös att han började dra alla erbjudanden som finns för digitalboxer. Så samtalet höll på i säkert 3 minuter. Det var de längsta 3 minutrarna i mitt liv.

Nu i efterhand tkr jag synd om honom, är det ens lagligt att öppna dörren så? inte alla som vill se ngn i bara handduk. menmen,


marcus fick ett bra erbjudande idag, nu håller vi alla tummarna <3

tack fresten för fina kommentarer i bloggen! : )

jessica

Tisdag

Kaos skulle kunna beskriva min vardag nu, hur tusan ska jag hinna med allt ?
tentan ligger och väntar, samtidigt som fältnotiserna från praktiken ska in och duggan på boken ska göras.
Mitt i allt kommer flytten, känns bara super kul egentligen men känner att jag måste måste ligga perfekt i fas för att kunna njuta av att packa ner alla saker i lådor och och sedan få inreda en heeel lägenhet.
Hittade en underbart fin och DYR spegel på nordik som jag verkligen verkligen vill ha. Tror jag ska unna mig.

I helgen börjar vi iaf packa, hoppas att ni tröttnar på att jag tjatar om flytten för jag börjar snart tröttna, dock är det ett sjukt stort steg i mitt liv så klart jag pratar om det mycket. Men vi har iaf bunkrat upp med flyttlådor och ikea påsar. Tänkte passa på att tvätta fönster och sånt tråk också, då har man det gjort till flyttstäden.

Praktiken är bra, min handledare har varit borta ganska mycket så jag har fått ha klasserna själva och leda lektionerna helt på egen hand. det är helt underbart kul och man känner hur mkt man får tillbaka av eleverna. En elev kom fram till mig i slutet av lektionen och sa att jag gjorde det jättebra för att vara i början och att han lärde sig mer nu än han brukar göra. fjäsk eller ej, kul att höra iaf.

Nu ska jag fortsätta skriva om hur normerna i gruppen påverkar individen.


rock the night

Haha jag vill bara skratta, hur tragiskt är det inte att försöka leva genom andra för att man själv är missnöjd med sitt liv, och dessutom försöka tävla med det? Jag är så less på människor i min egen ålder som inte kan mogna och växa upp ordentligt. Detta är den riktiga anledningen till varför man lämnar folk bakom sig, dels för att de tar energi och beter sig som skit, plus att de helt enkelt inte ligger i samma fas.

Jag vet att rätt människa fattar precis vad jag menar i mitt inlägg och det här var den sista energin jag lade ner på dig!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gårdagen spenderades med min vän sofia, vi åt som vanligt mat tillsammans och tog en vända på stan, Det är alltid kvalitets tid när vi umgås, skönt att vi ändå tar oss tid för varandra med tanke på att hon jobbar 10 dagars pass.

Nu ska jag börja fixa och dona lite, Efter seminariumet idag åker vi tjejer hem till Helena och lagar lite mat och dricker lite vin. Ska bli jättetrevligt!

lovemyway!

Bikten

Hade jag flyttat till Uppsala hade det nog varit annorlunda nu.
Känner att jag lever helt olika liv än vad mina kompisar gör, och det är klart att man gör det när jag pluggar och dom jobbar. På kvällarna när de slutat sina pass och åker hem så är de lediga och kan göra massa saker. När jag slutar mitt pass i skolan så är jag allt utom ledig utan har en hel bunt med saker att göra.

Saken är den att jag tror inte någon riktigt förstår och tycker att det kanske känns som att det är en dålig ursäkt att man måste plugga. En ledig dag för mig betyder egentligen inte att jag är ledig utan att jag får extra tid att läsa ut litteraturen till tentan och seminariumet. Men ändå försöker jag in i det sista planera saker att göra ändå så man håller kontakten, men då blir det som nu, jag kör in mig själv i ett hörn och vet inte riktigt hur jag ska komma ut.

Anna i min klass sa en bra sak i början av läsåret. " De riktiga vännerna förstår att man inte har tiden att träffas och höra av sig lika mycket nu," Och jag tycker att det stämmer, visst ska man höra av sig men kanske inte går att göra det lika mkt nu. 

Jag menar ingen speciell person i inlägget utan menar det bara allmänt eftersom det ligger över mig som tusan att jag inte kan träffa vänner lika ofta nu som då.

Jessica

måndag morgon, -9 grader

Helgerna går ovanligt fort, känns som veckorna bara springer iväg för mig. nu är det bara två helger att packa innan flytten bär av. försöker ihärdigt få skolan att gå ihop med flytt och allt, kan säga att det inte är det lättaste så jag försöker ligga i fas, därav en otroligt tråkig och osocial människa november ut.

För att aldrig hända ngt i tillberga/hökåsen så har båda råkat ut för yxrån på en helg, vilken idiot!


Nu blir dt lite planering inför redovisningen och sedan buss 10.02.

Tvätt

Har nyss vart och köpt en toppmatad tvättmaskin hos en tjej som sålde den.
Otroligt skönt att slippa ha en stor och klumpig tvättmaskin i ett litet badrum så det är bara plus.
Det var däremot inte så mycket plus att bära den ner för högstavåningen utan hiss! Det var bara jag och marcus och jag ( dagen i ära) hade tagit på mig klackskor. nej fyfaaan vad tungt det var!

Iaf är den uppe i lägenheten nu och marcus håller på och kopplar in den för att försäkra sig om att det fungerar, så jag sitter nu snällt och tittar på. Ska ta och ringa sofia och se vad kvällen kan bjuda på.

Stressad över att du fortfarande inte packat klart rummet? - ohja!


Bilddagboken

Setat i någon timme nu och tittat igenom alla bilder på bilddagboken, helt sjukt att den inte försvunnit än, men har iaf tagit ut lite bilder därifrån, Hittade även mycket bilder på mig själv genom åren. gud vad man förändras s'ger jag bara. De kommer inte i någon åldersföljd..



























Japp det var det, orkar inte lägga in fler nu, men var sjukt kul att titta igenom alla bilder!

nonono

Börjar tröttna på människor som bara tar utan att ge!


Rain falls down

Vad ska man säga om denna tisdag ?¨

Suttit på en föreläsning som jag nästan somnade på, det var inget fel på innehållet och inte henne egentligen heller men hon talade entonigt, inte så kul att lyssna på det. Efter bussresan hem sprang mikaela och jag upp till bibblan och lånade bok, tjänade 300 kronor på det. OTROLIGT värt det!

Sen ringde marcus bror fredrik och skulle flytta, var bara att sadla om direkt när jag kom hem och åka och flytta. Var en jättefin lägenhet, den låg på förstaplanet vilket gjorde det lätt att bära upp allt tungt i regnet.

Och efter flytten åkte vi ut till Sara och firade henne på hennes 30-års dag. Fick träffa barnen också, alltid lika söta! Men sen åkte vi hem för att jag ville kolla på DH, då funkar såklart inte boxern!

Fundrar på att stanna hemma imorgon, ingen jättelust att åka in på föreläsning och komma hem sent. Känner att det är viktigt att ligga bra till med litteraturen då det är denna kurs som kommer bli lidande med all flytt och packning och allt shit.


Nu ska jag göra ngt vettigt av det lilla kvar på denna tisdag. hoppas det slutar regna för det är fan inte kul att pendla i kan jag säga!

I tried to be perfect, not worth it

Började ny kurs igår, " ledarskap och gruppprocesser" och jag har väldigt goda förhoppningar på den, behöver bara köpa tre böcker. dock är det lite mer än så att läsa med alla Lpo men ändå. Så nu ska vi in och möta tjejerna i Uppsala och köpa böcker.

Försöka skyndamig, bussen går om en timme och jag sitter fortfarande i t-shirt. Ska hinna in på ICA och köpa bananer och macka så jag inte svälter på vägen!


lika roligt som vanligt? nooeep

måndag

Känner att helgen varit relativt lång och man har fått tid på sig att vila ut!
Ifredags så var hag helt död kan jag säga, trött och sur efter tre timmars sömn så jag åkte hem till mig med marcus och vi åt mat med mina föräldrar och hade en riktigt skön kväll!

och på lördagkvällen bokade jag och marcus bord på Karlsson på taket, men när min fina vän soooofiiia ringer och frågar om vi ska med på fest så avbokade jag bordet snabbare än någonsin. Hade en rolig förfest här hemma innan vi drog till festen och sedan vidare ut på krogen. 

Idag åker vi tolv och är hemma vid åtta ikväll. Har kursintroduktion.

byeeee








RSS 2.0